Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nekadašnjem direktoru Galenike šest godina zatvora - | K-013 Portal

Nekadašnjem direktoru Galenike šest godina zatvora

bivsi direktor galenike, zatvor

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na šest godina zatvora nekadašnjeg generalnog direktora "Galenike" Nenada Ognjenovića povodom optužbi za zloupotrebu položaja u produženom trajanju, kojom je ta farmaceutska kuća oštećena za više od pola milijarde dinara.

Istom presudom nekadašnji direktor "Velefarma" Dragoljub Vučićević osuđen je na tri godine zatvora, dok je odbijena optužba za pranje novca preduzetniku Draganu Pavloviću.

Ognjenoviću je sud izrekao i meru zabrane vršenja svih dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovođenje i čuvanje javne svojine, u državnim organima, ustanovama Srbije i javnim preduzećima i privrednim društvima u državnom vlasništvu od pet godina.

Vučićević i Ognjenović su obavezani da oštećenoj - Republici Srbiji na ime naknade štete solidarno plate iznos od 539.080.354 dinara, s tim što se iznos solidarne obaveze optuženog Vučićevića ograničava na od 434.506.745,00 dinara.

Isplatu treba da izvrše u roku od šest meseci od dana pravnosnažnosti presude pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Ovo je druga prvostepena presuda pošto je prvu, delimično - u osuđujućem delu 2018. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

Istom tom odlukom Apelacionog suda, potvrđen je oslobađajući deo presude u odnosu na nekoliko optuženih.

Ovo je takozvani slučaj Galenika 1, dok je Galenika 2 još u toku.

Ovaj slučaj pokrenut je u maju 2013. godine.

Protiv optuženog vlasnika zanatske radnje i privrednog društva "Livnica Jeremić" Miodraga Jeremića i direktora "Farma trejda" Radoslava Sekulića, postupak je ranije obustavljen jer su u međuvremenu preminuli.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS