Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Neuračunljiva bebisiterka ide na obavezno lečenje i čuvanje - | K-013 Portal

Neuračunljiva bebisiterka ide na obavezno lečenje i čuvanje

bebisiterka drogirala bebu

Prvi osnovni sud u Beogradu izrekao je meru bezbednosti "obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi" bebisiterki S.C, za koju je utvrđeno da je bila neuračunljiva kada je 9. marta bebi, koju je čuvala, dala lek za smirenje - diazepam u većoj količini.

Ova mera će prema odluci suda trajati dok za to postoji potreba, potvrđeno je Tanjugu.

Sud je S.C. izrekao i meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti od 10 godina, a po predlogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje je sprovelo istragu u ovom slučaju.

Tužilaštvo podseća da je navedene mere sudu predložilo imajući u vidu da je komisijsko veštačenje S.C. pokazalo da je bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, odnosno kada je bebi od četiri i po meseca koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala diazepam, nakon čega je kod bebe nastupilo trovanje.

Tužilaštvo je saopštilo i da je povodom ovog događaja uputilo poziv za saslušanje administratorski sajta "Bebisiterka" B.V, preko kojeg je bila angažovana neuračunljiva žena.

Protiv B.V. je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo postupak zbog sumnje da je učinila krivično delo "neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću", jer je

B.V. je oglasila sajt "Bebisiterka.rs" preko koga je posredovala između roditelja i dadilja, a tu uslugu je naplaćivala.

Preko tog sajta je angažovana i bebisiterka S.C, koja se duže vreme lečila na Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je 9. marta uveče, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.