Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NIŠ: Pacijent u kovid bolnici napao medicinsku sestru - | K-013 Portal

NIŠ: Pacijent u kovid bolnici napao medicinsku sestru

pacijent, niš, medicinska sestra, napad

Policijska uprava u Nišu potvrdila je da je S.K. (82) 30. jula oko 18 časova istukao medicinsku sestru N.O. (32) u kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju Kliničkog centra (KC) zato što ga je sprečila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim pretio da će skočiti kroz prozor.

Niška policija je saopštila da je obavestila Osnovno javno tužilaštvo, kao i da je utvrđeno da se radi o krivičnom delu lake telesne povrede zbog čega će protiv napadača biti podneta krivična prijava.

U KC objašnjavaju da se incident dogodio kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice, ali mu je medicinska sestra rekla da još mora da ostane na lečenju, posle čega se on popeo na radijator i otvorio prozor.

Nadležni u ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da je pretio da će “izaći kroz prozor”, ali ga je sestra smirila i vratila u krevet.

Ali, kako oni tvrde, strarac je štakom udario medicinsku sestru po glavi i po rebrima, kad mu je ona okrenula leđa.

Čelnici KC su osudili napad na medicinsku sestru na svom radnom mestu, ocenivši da je to nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od kovida 19.

(Danas)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.