Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Niška Zoo higijena nastavlja potragu za psom koji je ujeo dečaka i devojčicu - | K-013 Portal

Niška Zoo higijena nastavlja potragu za psom koji je ujeo dečaka i devojčicu

zoo higijena, nis, pas ujeo decaka

Radnici Zoo higijene niškog Javno komunalnog preduzeća „Mediana“ od juče su na terenu i pokušavaju da uhvate psa koji je napao i izujedao dvoje učenika Osnovne škole „Branko Radičević“ u Gabrovcu.

Direktor „Mediane“ Ivan Mihajlović kazao je za agenciju Beta da će danas radnici tog preduzeća na terenu hvatati sve pse koji „nisu vlasnički“.

„Zaposleni u Zoo službi su u februaru jedan dan, kao i u martu jedan dan, bili u Gabrovcu i hvatali napuštene pse. U februaru su uhvatili jednog psa, a u martu dva. U poslednjih mesec dana iz tog sela nije bilo prijave niti zahteva za hvatanje pasa“, rekao je Mihajlović.

Direktorka škole „Branko Radičević“ Glorija Radojčić juče je za agenciju Beta kazala da je napušteni pas rase Kane korso najpre na malom odmoru za prst ujeo učenika petog razreda, a za veliki odmor za šaku je ujeo učenicu trećeg razreda.

Pas je, dodala je, u toku dana napao i pedagogicu, ali je ona, srećom, uspela da pobegne.

„Reč je o psu koga je vlasnik ostavio pre petnaestak dana u Gabrovcu. Agresivan je, napada i odrasle i decu. Mi smo za proteklih 15 dana više puta zvali Zoo higijenu komunalnog preduzeća ‘Mediana’ kako bi ga uhvatili. Probali su i danas da ga uhvate, ali ga nisu pronašli“, rekla je Radojčić.

Prema njenim rečima, čim su radnici Zoo službe otišli iz Gabrovca, pas se ponovo pojavio.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu juče su saopštili da je dvoje dece pregledano u Dečijoj hirurškoj klinici, a nakon previjanja rana su otpušteni na kućno lečenje.

U toku jučerašnjeg popodneva na društvenim mrežama pojavila se fotografija psa uslikanog u školskom dvorištu, koji odgovara opisu psa koji je napao učenike.

Međutim, pojavila se i informacija da je neko od ljubitelja životinja došao u Gabrovac i sklonio psa, kako ga zaposleni u Zoo higijeni ne bi uhvatili.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS