Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbačena krivična prijava protiv Zorane Mihajlović za pogibiju u rudniku Soko - | K-013 Portal

Odbačena krivična prijava protiv Zorane Mihajlović za pogibiju u rudniku Soko

krivicna prijava, zorana mihajlovic

Krivična prijava protiv bivše ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i rukovodstva rudnika „Soko“ kod Sokobanje, za smrt osmorice i povrede 18 rudara, odbačena je, saznaje portal Nova.rs.

Stav Osnovnog tužilaštva u Aleksincu je, prema tim informacijama, da je za pogibiju rudara kriva „viša sila“.

U nesreći koja se dogodila u kopu rudnika lignita „Soko“ 1. aprila 2022. godine, oko 4 sata ujutru, poginulo je osam rudara, dok je njih 18 povređeno. Do tragedije je došlo usled curenja metana.

Krivičnu prijavu je, u ime porodica poginulih, podneo advokat Bratislav Stojanović, koga je jedna klijentkinja obavestila da je krivična prijava odbačena, a da je za smrt rudara kriva „viša sila“.

„Mi ćemo se žaliti na ovu odluku jer ovo nikako ne može da se podvede pod višu silu, jer ti ljudi nisu stradali od udara groma, već od gušenja zbog visoke koncentracije metana u jami. Nije viša sila jer je rad u oknu mogao i trebao biti prekinut usled većeg prisustva metana u jami, o čemu je bilo jasnih znakova“, rekao je Stojanović za portal Nova.rs.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS