Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevačko tužilaštvo postupa po krivičnoj prijavi protiv episkopa Nikanora - | K-013 Portal
nikanor, krivicna prijava

Pančevačko tužilaštvo postupa po krivičnoj prijavi protiv episkopa NikanoraViše javno tužilaštvo u Pančevu postupa po krivičnoj prijavi udruženja "Da se zna!" podnesenoj protiv Veljka Bogunovića (Episkop banatski Nikanor) zbog krivičnog dela rasna i druga diskriminacija, objavila je Nova.rs, a potvrđeno je i za portal K-013 iz tužilaštva.

Tužilaštvo je podnelo zahteve za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova u cilju utvrđivanja mesta prijavljenog događaja kao i drugih činjenica značajnih za dalje postupanje po krivičnoj prijavi, saopšteno je iz ove institucije.

Podsetimo, Episkom banatski Nikanor je u jednom videu objavljenom na društvenoj mreži Twitter izjavio: „Hoćemo li dozvoliti da slušamo onu koja je sve oskrnavila u našoj zemlji, neću ni ime da joj spomenem? Onu koja je dozvolila da brat bude otac njenog sina? Hoćemo li to dozvoliti? Ona je niti naše vere, niti našeg porekla, već neprijatelj i ona danas da nam propoveda da ne postoje otac i majka. Ustaćemo svi protiv toga. Ja ću prvi. I kunem! Prokleću svakoga ko ovo propoveda. I oružje bih upotrebio da ga imam“.

Pomenuti govor mržnje vladike SPC u kojem je prekršio i zakon – jer je javno diskriminisao pojedince i grupu, a potom i pozvao na nasilje i linč – doživeo je mnogobrojne osude na društvenim mrežama.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.