Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pet vagon cisterni sa fosfornom kiselinom iskliznulo iz šina kod Majdanpeka - | K-013 Portal

Pet vagon cisterni sa fosfornom kiselinom iskliznulo iz šina kod Majdanpeka

iskliznule vagon cisterne, iskliznuli vagoni

Na delu pruge Bor Požarevac, u tunelu Ujevac kod Majdanpeka, rano jutros iskliznulo je sa šina pet vagon cisterni natovarenih fosfornom kiselinom, saopštilo je preduzeće Srbija Kargo.

U udesu nije bilo povredjenih i nema nikakve opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu, a saobraćaj na tom delu pruge trenutno je u prekidu i u toku je istraga, navedeno je u saopštenju, ali nije precizirano da li se tovar izlio iz cisterni.

Teretni voz bio je na putu za Šabac, sa 12 vagon cisterni u vlasništvu kompanije Eliksir, čiji su predstavnici izašli na mesto udesa zajedno sa železničkom komisijom i vatrogascima.

"Stručne službe rade na otklanjanju posledica ovog akcidenta, kako bi železnički saobraćaj u što kraćem roku ponovo bio uspostavljen", navelo je u saopštenju preduzeće Srbija Kargo.

Dodaje se da će orativna železnička komisija utvrditi uzroke iskliznuća, i stepen materijalne štete na infrastrukturnim kapacitetima i na vagonima.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.