Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prazan kamion na Šidu tapaciran cigaretama - | K-013 Portal

Prazan kamion na Šidu tapaciran cigaretama

uprava carina, cigarete, kamion

Carinici su20. avgusta 2020. godine na izlaznoj strani prelaza Šid, u saradnji sa policijom, zaplenili preko 8.000 paklica cigareta sakrivenih u fabričkim šupljinama poda i specijalno prepravljenoj pregradi kamionske prikolice.

Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko22:30 časova za detaljnu kontrolu izdvojen navodno prazan kamion valjevskih registarskih oznaka, koji je prema rečima 39-godišnjeg vozača krenuo na utovar robe u Hrvatsku.

Prilikom pregleda odmah su uočene nepravilnosti u podu prikolice, kao i u njenom bočnom zidu ka kamionskoj kabini.

Fizičkom demontažom dasaka sa poda u njegovim šupljina otkriveni su gusto naslagani boksovi cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije, Severne Makedonije, a jedan deo i bez njih.

Potom je i u bočnoj stranici prikolice otkriven specijalno dograđeni"bunker" takođe pun cigareta.

Procenjena vrednost oko 8.200 paklica krijumčarenih cigareta "česterfild", "marlboro","lm", "laki", "pal mal", "sobranie" i "kosmopoliten" procenjena je na oko dva miliona dinara.

Vozača, koji je srpski državljanin su zajedno sa otkrivenim cigaretama i kamionom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

(Uprava carina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.