Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prijavljeni automobili krcati krijumčarenom robom - | K-013 Portal

Prijavljeni automobili krcati krijumčarenom robom

uprava carina, carinski prekršaj

Carinici su na prelazu Bogojevo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja različite robe, čija je vrednost procenjena na oko 6.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko 18 časova na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kamion slovenačkih registarskih oznaka, natovaren sa osam polovnih automobila iz Švajcarske.

Pored automobila za uvoz, vozač kamiona je usmeno prijavio nekoliko setova polovnih brisača i diskova, kao i tri kompleta rezervnih točkova za automobile, rekavši da nema ništa drugo.

Međutim, prilikom detaljne kontrole u natovarenim automobilima pronađena je nova obuća, novi i polovni autodelovi, kao i oprema za računare i mobilne telefone.

Oko 400 komada pi-si i nintendo igrica, kertridža, tastatura, opreme za kompjutere i telefone, novih i polovnih autodelova, kao i 20 pari muških i ženskih cipela bilo je sakriveno ispod sedišta i patosnica, u prtljažnicima i drugim fabričkim šupljinama prijavljenih vozila.

Krijumčarena roba će biti zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv 38-godišnjeg vozača, državljanina Republike Srbije.

(Uprava carina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.