Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pritvor osumnjičenima u slučaju Resavica - | K-013 Portal

Pritvor osumnjičenima u slučaju Resavica

rudnik resavica, hapsenje resavica

Tužilac za organizovani kriminal predložio je da se odredi pritvor osumnjičenima za malverzacije u "slučaju Resavica" Marku Vukoviću, Vladimiru Peroviću i Zoranu Vučkoviću.

U saopštenju se navodi da je tužilac za organizovani kriminal nakon donošenja naredbe o sprovođenju istrage saslušao osumnjičene Marka Vukovića, odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica", Vladimira Perovića, odgovorno lice preduzeća "Rembas trans" DOO Resavica i Zorana Vučkovića, odgovorno lice "Imperial kompani A3 plus" doo iz Beograda.

Osumnjičenima Vukoviću i Peroviću se stavlja na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba položaja službenog položaja u saizvršilaštvu iz čl 359 stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ u vezi sa čl 33 KZ, dok se osumnjičenom Vučkoviću stavlja na teret izvršenje krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica iz čl. 227. Stav 3 u vezi stava 1 KZ.

Tužilac je zbog toga predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor za svu trojicu osumnjičenih.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.