Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pritvor za dadilju koja je bebi davala lekove za smirenje - | K-013 Portal

Pritvor za dadilju koja je bebi davala lekove za smirenje

bebisiterka bebi davala lekove za smirenje

Dadilji koja je u dva navrata davala lekove za smirenje detetu starom četiri i po meseca, zbog čega je kod njega nastupilo trovanje, određen je pritvor u trajanju od 30 dana, saopštilo je danas Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Pritvor je određen na predlog tužioca 10. marta, nakon saslušanja okrivljene S.C, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je ispitalo u svojstvu svedoka roditelje deteta, kao i B.V. koja je vlasnica sajta Bebisiterka.rs preko koga su roditelji radno angaživali dadilju.

Zatim je pribavljena medicinska dokumetacija od Instituta za mentalno zdravlje Beograd i Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u vezi dugogodišnjeg lečenja S.C.

Neuropsihijatrijsko veštačenje utvrdilo je da je okrivljena bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, navodi se u saopštenju.

Toksikološko-medicinsko veštačenje telesnih povreda nastalih kod deteta utvrdilo je da se stanje u kome se nalazilo dete nakon što mu je S.C. u dva navrata dala lek „Diazepam“ može kvalifikovati kao teška povreda zdravlja.

Tužilaštvo je danas protiv okrivljene podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu Predlog za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi dok za to postoji potreba, kao i zabranu vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Takođe, tužilaštvo je formiralo predmet protiv B.V. zbog sumnje na krivično delo neovlašćenog bavljenja određenom delatnošću, jer je oglasila sajt Bebisiterka.rs preko koga je posredovala između roditelja i dadilja, što je naplaćivala.

(N1)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA N Fashion Cinestar 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city