Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Priveden Dragan Bjelogrlić zbog sumnje da je napao Predraga Antonijevića - | K-013 Portal

Priveden Dragan Bjelogrlić zbog sumnje da je napao Predraga Antonijevića

dragan bjelogrlic, predrag antonijevic, dragan bjelogrlic napao predraga antonijevica

Glumac Dragan Bjelogrlić priveden je pod sumnjom da je oko četiri sata ujutru u niškom hotelu Ambasador s leđa napao reditelja Predraga Gagu Antonijevića i udario da više puta u glavu.

"Bjelogrlić se zaleteo i udarao u glavu Antonijevića", tvrdi izvor Blica.

Antonijević na licu ima vidljive povrede.

Kako Blic saznaje, Bjelogrlić je u niškoj policiji, gde čeka da da izjavu.

Antonijević je autor filma "Dara iz Jasenovca", a pre izvesnog vremena je optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film "Jesen samuraja".Antonijević je objavio prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine, u kojoj se govori o tome "da bi moglo da se zaradi 100 soma", a u mejlu se vidi i da Antonijević to odbija.

Bjelogrlić je tada to demantovao i tvrdio da je prepiska lažirana.

Istorija sukoba

Antonijević, inače predsednik Komisije za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova Filmskog centra Srbije, januara prošle godine uputio je pismo Asocijaciji filmskih reditelja u kome je odgovorio na optužbe iznete na njegov račun na prethodno održanom sastanku Grupacije za kinematografiju, čiji je predsednik Bjelogrlić.

"Neke kolege su spekulisale da zbog zauzetosti nisam čitao predložena scenarija dovodeći tako u sumnju moj profesionalni i moralni integritet bez ikakvih dokaza. Čitam sve, i to od prve do poslednje strane. Jer da ne čitam ko zna da li bi filmovi kao Ajvar, Šavovi, Zlogonje i mnogi drugi bez mog glasa u komisiji dobili podršku, ili bi se podela sredstava nastavila po starom običaju i to među nekolicinom proverenih igrača", naveo je tada Antonijević.

Antonijević je bio priložio i prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine, u kojoj se, između ostalog, navodi da bi u slučaju njihovog dogovora "moglo da se zaradi oko 100 soma, a možda i više".

Dragan Bjelogrlić je demantovao da je bilo mita.

"Nikakvu prepisku takve vrste nisam vodio sa Predragom Antonijevićem, niti sam mu nudio mito. Kako je došlo do toga da se lažira mejl komunikacija od pre skoro četiri godine, utvrdiće se u sudskom postupku i pred nadležnim organima. Dana 25. 12. 2019. godine održana je sednica Grupacije za kinematografiju, na čijem sam ja čelu, i svih strukovnih udruženja iz oblasti kinematografije. Ovom prilikom, a nakon razgovora sa Upravnim odborom Filmskog centra Srbije i predsednicom UO Jelenom Trivan, koji je održan u Privrednoj Komori Srbije, izglasano je nepoverenje predsednici UO Jeleni Trivan i celom UO FCS i doneta je odluka da se od članova UO zahteva da podnesu ostavke. Taj zahtev formalno je poslat 8. 1. 2020. godine (dostavljam ga kao prilog ovom pismu). Istog dana kolega Predrag Antonijević dostavlja Asocijaciji reditelja izmišljenu prepisku sa početka 2016. godine, kojom optužuje mene za nuđenje mita Komisiji kojom on u tom trenutku predsedava, da bi se dodelila sredstva za snimanje jednog filma", poručio je Bjelogrlić za Blic.

(Blic)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.