Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pucnjava u Kosovskoj Mitrovici, hapšenje na Jarinju - | K-013 Portal

Pucnjava u Kosovskoj Mitrovici, hapšenje na Jarinju

pucnjava, kosovska mitrovica,

Policija je u severnom delu Mitrovice upotrebila vatreno oružje u nameri da zaustavi osobu za koju se sumnjalo da ima narkotike u kolima, a na punktu Jarinje uhapsila je muškarca J. N. (1952.) osumnjičenog za pokušaj ubistva tri osobe.

U prvom incident osumnjičeni je udario policijska kola i jednog policajca, preneo je medijima u Mitrovici zamenik komandira regionalne policije Sever Veton Eljšani.

„Došlo je do pucnjave. Nema povređenih, niti uhapšenih, policajci su zaplenili kola osumnjičenog", rekao je Eljšani.

Pripadnici policije vrše uviđaj, a pojedini projektili su završili na fasadama okolnih zgrada.

"U ovoj situaciji kada je život policajaca bio ozbiljno ugrožen, policajci su bili prinuđeni da koriste vatreno oružje kako bi zaštitili svoje živote i stavili situaciju pod kontrolu. U toku razvoja ove situacije povređen je policajac (udario ga je automobil), dok tokom upotrebe oružja nema izveštaja o povređenim licima“, tvrde iz policije.

Vozač vozila uspeo je da izađe i pobegne u nepoznatom pravcu, a u automobilu je pronađena droga za koju se sumnja da je marihuana (1,5 do dva kilograma).

Hapšenje na Jarinju

U drugom slučaju, prema navodima medija, policija je na punktu Jarinje uhapsila Srbina iz iz Novog Sela kod Vučitrna, a koji živi u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Eljšani je naveo da se pokušaj ubistva dogodio još 2009,ipovezan je sa imovinom, te da je ososba J. N. još tada uhapšena, i određen joj je pritvor od mesec dana.

"Bio je u pritvoru mesec dana, međutim, nakon što je pušten, on se više nije javljao. Zbog toga je sud naredio da se uhapsi“, kazao je Eljšani.

J. N. bi trebalo da se pojavi pred sudom radi odlučivanja o određivanju pritvora.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS