Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Raspisana poternica za novinarkom Tatjanom Vojtehovski - | K-013 Portal

Raspisana poternica za novinarkom Tatjanom Vojtehovski

Tatjana Vojtehovski, poternica

Treće osnovno javno tužilaštvo raspisalo je poternicu za novinarkom i autorkom emisije „Život priča“, Tatjanom Vojtehovski, zbog neodazivanja na sudu.

U emisiji „Život priča“ emitovanoj 2016. godine, govorilo se o pojavljivanju istog advokata, veštaka i sudije u predmetima o starateljstvu u kojima su deca ekspresno dodeljivana očevima. Zbog ove emisije Tužilaštvo je podiglo optužnicu.

Kao jedan od slučajeva pomenut je spor između nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog i njegove supruge Marije Mali.

– Da, nalazim se u Crnoj Gori i danas sam dobila informaciju od mog advokata Vladimira Todorića da tužilaštvo hoće da raspiše poternicu za mnom, zbog navodnog neodazivanja sudu. Mene je u avgustu kontaktirala moja komšinica i rekla da me traži policija – rekla je Vojtehovski za direktno.rs.

Kako je navela, mislila je da je napravljena greška, pa je od policajca zatražila objašnjenje.

„Policajac mi je rekao da ima nalog za moje privođenje, pitala sam zbog čega, jer nisam imala doslovno nikakvu ideju o čemu se radi. Rekao je da ne zna i da je to sve što može da mi kaže i dao mi je broj predmeta, za koji nisam znala ni da postoji, a kamoli da se protiv mene vodi ikakav sudski spor“ – izjavila je Vojtehovski.

Molba advokata da se poternica ne raspiše jer se ne nalazi u Srbiji nije usvojena.

„Kontaktirala sam Todorića, koji je dobio informaciju da se protiv mene vodi spor zbog emisije „Život priča“ koja se bavila mehanizmom oduzimanja dece majkama i spregom istih ljudi koji učestvuju u tom mehanizmu, u različitim slučajevima. Tako sam saznala da se protiv mene vodi spor već tri godine, a ja ni jedan poziv za sud nisam dobila“ – Objasnila je Vojtehovski.

Kako je navela na Tviteru, Tužilaštvo tvrdi da je bila obaveštena o istrazi, pošto je o tome dala iskaz policiji 2016. godine.

„Iskaz sam dala policiji 2016. i više me niko nikad nije pozvao“ – prokomentarisala je Vojtehovski.

Prema njenim rečima, Tužilaštvo drugačiju priču plasira u javnost.

„Samo Tužilaštvo je potvrdilo da su me pozivali od kraja prošle godine. Dakle, cele tri godine, i to tamo gde se ne nalazim. Advokatu su rekli da me jure tri godine – zato poternica. U javnosti su rekli drugačije“ – napisala je Vojtehovski na Tviteru.

(Danas)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city