Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slučaj "Jovanjica": Ukinuto rešenje o produženju pritvora Koluviji i saučesnicima - | K-013 Portal

Slučaj "Jovanjica": Ukinuto rešenje o produženju pritvora Koluviji i saučesnicima

marihuana, jovanjica, hronika, predrag koluvija, srbija, vesti iz srbije, najnovije vesti

Apelacioni sud u Beogradu naložio je Specijalnom sudu da ponovo razmotri produženje pritvora Predragu Koluviji i ostalim optuženim za nedozvoljeno uzgajanje marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica", pošto je ukinuo rešenje kojim im je pritvor bio produžen početkom maja da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Do nove odluke Specijalnog suda Koluvija i ostali ostaju u pritvoru, a portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je rešenje o produženju pritvora ukinuto zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

Naime, prema stavu Apelacionog suda, prvostepeni sud nije dao razloge koji su individualno određeni za svakog od okrivljenih, niti je pojedinačno za svakog od njih naveo koje su to osobite okolnosti koje ukazuju da će, ukoliko budu pušteni da se brane sa slobode, u kratkom vremenskom period ponoviti krivično delo.

Na optužnici tužilaštva za organizovani kriminal od 6. maja, koja treba da bude potvrđena, nalaze se osim većinskog vlasnika "Jovanjice" i Zdravko Milošević, Vladan Živojinović, Petar Živanović, Petar Hricaj, Stevan Holić, Branislav Miljević, Vuleta Bojović i Boban Jovanović, kao i još jedna osoba koja je za sada u bekstvu.

Koluvija i ostali optuženi u pritvoru su od hapšenja 14. novembra 2019.

Optužnicom se okrivljeni terete za dva krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali detalji optužnice još nisu saopšteni, jer se čeka da je Specijalni sud potvrdi.

Nakon hapšenja je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

(tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.