Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Socijalne službe otimaju dečaka od bake u Suvom Dolu - | K-013 Portal

Socijalne službe otimaju dečaka od bake u Suvom Dolu

suvi dol, socijalna sluzba otima decaka suvi dol

Snimak iz okoline Blaca na kom radnice iz Centra za socijalni rad pokušavaju da odvedu dečaka od bake, a on se otima, potresao je mnoge. Sinoć se tim povodom oglasilo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i osudilo postupanje radnica prema deci iz porodice Dačević.

Društvenim mrežama kruži snimak na kom se vidi da su službenice iz Centra za socijalni rad Blace ponovo došle u kuću Dačevića u mestu Suvi Dol kako bi uzele decu od njihove nepokretne bake, a uz to pokušavaju da fizički izvuku jedno od dece iz kuće, dok se ono opire.

Mediji su ranije objavili da su u kuću u kojoj maloletna deca žive sa nepokretnom bakom došli radnici Centra za socijalni rad sa namerom da oduzmu decu baki, iako je ona podnela zahtev za starateljstvo.

Nisu joj rekli gde će odvesti decu, samo su je obavestili da će ih direktorka Centra za socijalni rad zbrinuti.

Ministarstvo je povodom postupanja prema deci iz porodice Dačević koja su živela sama sa nepokretnom bakom, pozvalo sve zaposlene u centrima za socijalni rad da prema deci budu naročito obazrivi i pažljivi.

“Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će Ministarstvo u okviru svojih nadležnosti ispitati postupanje radnica Centra za socijalni rad u Blacu i na osnovu toga preduzeti odgovarajuće mere.

Ministarstvo je uvereno da je takvo ponašanje radnica Centra za socijalni rad izolovan slučaj i da je rad zaposlenih u institucijama socijalne zaštite isključivo u interesu korisnika, navodi se u saopštenju.

(Nova.rs)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.