Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srpski glumac osuđen zbog 4,93 grama heroina - | K-013 Portal

Srpski glumac osuđen zbog 4,93 grama heroina

bane vidakovic, glumac, heroin

Glumac Branko Bane Vidaković pravosnažno je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara zbog 4,93 grama heroina koje je policija pronašla kog njega 17. jula prošle godine.

Odlukom Apelacionog suda, njegov prijatelj, muzičar Ilija Marković zbog trgovine drogom kažnjen je sa godinu i šest meseci zatvora, pošto je kod njega pronađeno 38,34 grama heroina, tri mobilna telefona i dve vagice.

„Okrivljeni Ilija Marković je oglašen krivim što je 17. jula 2020. godine, u stanu i drugim prostorijama u Beogradu, neovlašćeno radi prodaje držao heroin ukupne mase 38,34 grama. Policijski službenici ispred stana prišli su vozilu u kome su se nalazili Marković, na mestu vozača, i Vidaković, na mestu suvozača, pokazali službene legitimacije i iste pokušali da zaustave glasno uzvikujući ‘Stoj policija’. Marković je vozilom krenuo naglo unazad u nameri da pobegne i nakon par metara udario u drugo vozilo, nakon čega se zaustavio, a kako nije hteo da izađe iz vozila policijski službenik je prišao vozilu i šakom razbio prozor automobila“, navodi se u presudi koju je potvrdio Apelacioni sud, prenose domaći mediji.

Prilikom pregleda Markovića, policajci su u hirurškoj maski koju je nosio na licu pronašli dve PVC kesice sa heroinom, pri čemu su se u jednoj od dve veće pronađene PVC kese nalazile dve manje PVC kese.

„Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi Marković, u garaži i rerni šporeta pronađena je konzerva u kojoj se nalazilo osam PVC paketića sa opojnom drogom heroin, a u samoj kući pronađene su 2 digitalne vagice za precizno merenje sa tragovima opojne droge heroin“, navodi se u odluci.

Podsećamo, na početku suđenja u februaru Vidaković je za sebe tvrdio da je već godinama na heroinu, negirajući sve prethodne Markovićeve navode – da je on prodavao drogu, a da ga je Marković samo vozio i da mu je za to bilo plaćeno.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.