Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Suspendovan bivši upravnik KPZ u Padinskoj Skeli posle ubistva osuđenika - | K-013 Portal

Suspendovan bivši upravnik KPZ u Padinskoj Skeli posle ubistva osuđenika

upravnik kpz padinska skela, suspenzija

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je danas i udaljila sa posla bivšeg upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Padinskoj Skeli Vladimira Bukvića i još 10 zaposlenih zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom povodom smrti prekršajno kažnjenog S.B. 4. februara u tom zavodu.

U saopštenju stoji da je Bukvić smenjen u februaru kako ne bi mogao da utiče na druge zaposlene u zavodu što je kako se navodi, glavni preduslov da se inspekcijski nadzor Uprave sprovede neometano.

„Zapisnikom o izvršenom inspekcijskom nadzoru utvrđeno je da je Bukvić nezakonito i nepravilno sprovodio rad u Zavodu zbog čega je danas suspendovan i udaljen sa posla i protiv istog je pokrenut postupak daljeg utvrđivanja odgovornosti“, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Iz Uprave su dodali da su u februaru pokrenuli disciplinske postupke protiv sedam službenika Kazneno-popravnog zavoda u Padinskoj Skeli zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti, a da je konačnim nalazom nadzora utvrđena osnovana sumnja za težu povredu radne dužnosti za ukupno 11 zaposlenih.

„Uprava je o svim svojim saznanjima odmah u februaru obavestila nadležno javno tužilaštvo koje je na osnovu dobijenih saznanja od Uprave pokrenulo istragu protiv tri prekršajno kažnjena lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo teško ubistvo“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je Više javno tužilaštvo u Beogradu juče naložilo policiji da izvrši neophodne provere u pravcu utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ Padinska Skela, kao i medicinskog tehničara u tom zavodu.

Mediji su ranije preneli da je 74-godišnji S.B. umro u zatvoru pošto su ga trojica mladića sa kojima je delio ćeliju, danima mučili i zlostavljali.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS