Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Trovanje radnika od isparenja lepka u fabrici u Aleksincu: Oko 50 njih potražilo pomoć - | K-013 Portal

Trovanje radnika od isparenja lepka u fabrici u Aleksincu: Oko 50 njih potražilo pomoć

trovanje od isparenja lepka, magna aleksinac

Zbog trovanja lepkom u fabrici "Magna" u Aleksincu u toku večeri pomoć lekara zatražilo je između 45 i 50 ljudi, saopštio je direktor aleksinačke bolnice Goran Vidić.

On je kazao da radnici i dalje dolaze i neki pomoć traže u Hitnoj pomoći, a neki u bolnici.
 
"Tri žene sa težom kliničkom slikom su upućene u niški Univerzitetski klinički centar, a drugima nije potrebno bolničko lečenje. Ne možemo da isključimo mogućnost da još neko bude hospitalizovan jer nam se još uvek javljaju novi slučajevi. To su ljudi koji su kasnije osetili simptome", izjavio je Vidić.
 
 
Načelnik Hitne pomoći u Aleksincu Nenad Marković je potvrdio da su njihove ekipe u prvom talasu intervenisale i zbrinule tridesetak radnika.
 
Radnici koji su se otrovali isparenjima lepka imaju pečenje jezika i grla, mučninu sa nagonom za povraćanje i bol u želucu.
 
U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu su kazali da su radnice koje su hospitalizovane zbog trovanja u stabilnom stanju, svesne i komunikativne.
 
Prema nezvaničnim informacijama, radnici su se otrovali od isparenja lepka koji su koristili dok su postavljali podne obloge.
 
 
Svi radnici fabrike "Magna" su evakuisani.
 
Policija je izašla na teren, a u fabrici su i pripadnici Sektora za vanredne situacije. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.