Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tužilaštvo traži pritvor zbog šutiranja šteneta da uhapšeni ne bi pobegao - | K-013 Portal

Tužilaštvo traži pritvor zbog šutiranja šteneta da uhapšeni ne bi pobegao

tuzilastvo, sutirao stene

Na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu danas je P. S. (47) priznao da je 5. januara u Deligradskoj ulici na trotoaru šutnuo štene, koje se od siline njegovog udarca izvrnulo naopačke, ali je tvrdio da ga je ono dva dana ranije "napalo".

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Snimak zlostavljanja nedužnog psa objavljen je na društvenim mrežama nakon čega su reagovali brojni građani, policija i tužilaštvo. P.S. se na teret stavlja krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor do dve godine.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je P.S. u prisustvu izabranog branioca, priznao izvršenje krivičnog dela, navodeći da mu je pas više puta prilazio i da ga je on samo odgurivao nogom, a da ga je udario nogom u predelu glave tek kada je pas zarežao, jer je osetio strah i ugroženost.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je osumnjičeni dodao da ga je isti pas dva dana pre ovog događaja već "napao u neposrednoj blizini, kada mu je pocepao pantalone, kao i da od pasa ima traume s obzirom da su ga u detinjstvu često napadali".

Rekao je da se kaje i da inače voli životinje. On je u ponedeljak uhapšen u Vrnjačkoj Banji, u saradnji sa beogradskom policijom. Inače je iz Beograda.

Štene je nakon ovog događaja udomljeno.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.