Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tužilaštvo: U toku veštačenje borbenog vozila u kojem je stradao vojnik na Pešteru - | K-013 Portal

Tužilaštvo: U toku veštačenje borbenog vozila u kojem je stradao vojnik na Pešteru

vojnik stradao na pesteru

Više tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je, u sklopu predistražnog postupka o okolnostima smrti vojnika tokom vežbe na Pešteru u junu, veštačenje protivpožarnog uređaja borbenog vozila u kojem je bio.

To je objavio radio Sto plus. U odgovoru na zahtev radija za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, iz tužilaštva su naveli da je veštačenje povereno Centru za forenzičko inženjerstvo pri Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Iz Višeg tužilaštva su istakli i da je do sada, po njihovoj naredbi, obavljen uviđaj na privremenom poligonu Pešter, prikupljeno više obaveštenja od građana, urađena obdukcija i hemijsko-toksikološka analiza, a da je u toku veštačenje vojnog vozila."Nakon što Više javno tužilaštvo dobije nalaz i mišljenja veštaka, u zavisnosti od rezultata veštačenja biće preduzeti sledeći koraci u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti smrti vodnika Vojske Srbije Dejana Stojkovića, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", naveli su iz tužilaštva.

Vojni sindikat Srbije, pozivajući se na obdukcioni nalaz, saopštio je nedavno da je stariji vodnik prve klase Dejan Stojković preminuo od trovanja gasom tokom vežbe na poligonu Pešter u junu.

Sindikat je zatražio utvrđivanje odgovornosti ljudi iz sistema odbrane za propuste u održavanju sredstava borbene tehnike i organizaciji vežbe.

Pojedini mediji pisali su da je Stojković preminuo od trovanja nakon što se unutar vozila aktivirao sistem za gašenje požara.

Stojković je preminuo 24. juna pošto mu je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, iznenada pozlilo tokom vežbe na privremenom poligonu Pešter.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.