Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U autobusu na Gradini otkrivena cela apoteka - | K-013 Portal
granicni prelaz gradina, uprava carina, carinski prekrsaj

U autobusu na Gradini otkrivena cela apotekaCarinici su 10. februara 2021. godine na prelazu Gradina u saradnji sa policijom osujetili pokušaj krijumčarenja više od 13.500 pojedinačnih doza različitih lekova i suplemenata, čija je vrednost procenjena na skoro 13.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na izlazu iz zemlje prijavio autobus turskog prevoznika, koji je sa samo četiri putnika i dvojicom vozača saobraćao na relaciji Nemačka-Turska.

Upitani da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, putnici i vozači rekli su da sa sobom nose isključivo lični prtljag.

Prilikom detaljnog pregleda autobusa koji je ipak usledio, najpre je u boksu za prtljag putnika pronađen ogroman kofer pun različitih lekova.

Potom su u istom prostoru pronađene još tri torbe takođe krcate kutijama tableta, injekcija, medicinskih krema i suplemenata.

Na kraju su i u ručnom frižideru pronađene termo kese sa skupim medikamentima proizvedenim u Nemačkoj.

Daljom kontrolom pronađene su i originalne fakture nemačke apoteke za čitavu paletu lekova i injekcija za lečenje dijabetesa, kardio-vaskularnih oboljenja, reumatskog artritisa, pa do različitih kapi, masti i krema, kao i vitamina i suplemenata za jačanje imuniteta.

Protiv vozača autobusa, 60-godišnjeg turskog državljanina, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja zaplenjeni lekovi biti zadržani.

(K-013)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.