Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Gaju kod Kovina uništena avio-bomba iz Drugog svetskog rata - | K-013 Portal

U Gaju kod Kovina uništena avio-bomba iz Drugog svetskog rata

unistena bomba sa banovog brda, bomba na banovom brdu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u 14:29 časova uništili su u selu Gaj kod Kovina avio-bombu koja je prethodno neutralizovana i uklonjena sa gradilišta u Nodilovoj ulici u Beogradu.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije prethodno su neutralizovali i uklonili avio-bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata koja je pronađena u Nodilovoj ulici u beogradskoj opštini Čukarica.

"Zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi uspešno je urađena i ovaj prostor je sada bezbedan i siguran", istakao je ministar policije, Aleksandar Vulin, koji je obišao lice mesta.

Načelnik Odeljenja za neeksplodirana ubojna sredstva Sektora za vanredne situacije, Mihajlo Marinković, istakao je da je uklanjanje upaljača i neutralizacija avio-bombe prošla bez problema.

"Specijalnim alatima skinuta su dva upaljača, prednji i zadnji, i uništili smo ih na licu mesta, tako da je sada sve bezbedno i sigurno", rekao je Marinković i dodao da je bomba uz sve mere bezbednosti i uz policijsku, vatrogasnu i medicinsku zaštitu upućena ka mestu gde će biti uništena.

U današnjoj akciji uklanjanja bombe i obezbeđenja šire okoline bilo je angažovano oko 400 pripadnika Sektora za vanredne situacije, policijskih službenika, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije i Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnika Grada Beograda i Hitne pomoći.

Inače, bomba je otkrivena još pre godinu dana, ali nije uništena zbog toga što je neutralizacija ovakvih eksplozivnih sredstava složena situacija i zbog pandemije. Od otkrivanja bombe na tom mestu su dežurali pripadnici MUP-a.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.