Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U kabini kamiondžije iz Novog Sada carinici pronašli 8.500 replika pravoslavnih ikona - | K-013 Portal

U kabini kamiondžije iz Novog Sada carinici pronašli 8.500 replika pravoslavnih ikona

uprava carina, granica, ikona, hronika, zaplena, replike ikona

Carinici su na prelazu Vrška Čuka sprečili da iz naše zemlje u Bugarsku bude prokrijumčareno oko 8.500 replika pravoslavnih ikona različitih dimenzija, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven pre nekoliko dana u kamionu čačanskih registarskih oznaka, koji je bio natovaren zaštitnom opremom i maskama za zavarivanje.

U razgovoru sa carinicima 59-godišnji vozač kamiona iz Novog Sada, rekao je da osim pomenute robe koju prevozi nema ništa za prijavljivanje, ali su carini u kabini kamiona, na suvozačkom sedištu i ispred njega pronašli četiri kartonske kutije i dve kese pune replika pravoslavnih ikona, ikonica i magneta sa likovima svetitelja.

Krijumčarene replike ikona će biti zadržane do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv vozača kamiona i prevoznika, navodi carina.

(Uprava carina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS