Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ubici devojke u Novom Sadu doživotni zatvor - | K-013 Portal

Ubici devojke u Novom Sadu doživotni zatvor

dozivotni zatvor

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je kaznu doživotnog zatvora Dejanu Daboviću (30) iz Herceg Novog zbog ubistva bivše devojke Dušanke Jocović (25) na Grbavici krajem decembra 2019. godine.

Viši sud u Novom Sadu je saopštio da presudom Apelacionog suda u Novom Sadu odbijena kao neosnovana žalba branioca okrivljenog Dabovića i u celosti je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Novom Sadu.

Navedena presuda je druga pravnosnažna presuda o izricanju kazne doživotnog zatvora u Republici Srbiji.

Viši sud navodi da je Dabović osuđen na kaznu doživotnog zatvora, najtežu kaznu predviđenu Krivičnim zakonikom Srbije, za teško ubistvo iz bezobzirne osvete bivše devojke u Novom Sadu nakon što je sa njim raskinula dugogodišnju emotivnu vezu i za razbojništvo u kladionici koje je bilo dan pre ubistva.

Sud podseća da je u Višem sudu 24. marta ove godine petočlano sudsko veće kojim je predsedavala sudija Ivana Josifović izreklo okrivljenom kaznu doživotnog zatvora za počinjeno krivično delo teško ubistvo i za krivično delo razbojništvo.

Okrivljeni je obavezan presudom da M.J., majci pokojne oštećene, isplati naknadu materijalne i nematerijalne štete kao i naknadu na ime uobičajenih troškova sahrane pokojne, a sestra pokojne oštećene je sa svojim imovinskopravnim zahtevom upućena na parnicu. Takođe, presudom Dabović obavezan je i da oštećenom "Meridian Tech" DOO Beograd isplati iznos od 11.300,00 dinara, u roku od mesec dana od pravosnažnosti presude.

Okrivljeni se nalazi u pritvoru od 26. decembra 2019. godine kada je lišen slobode, pritvor mu je od tada stalno produžavan i po rešenju sudije od 24.03.2021. godine pritvor će mu trajati do upućivanja u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Okrivljeni Dejan Dabović je osuđen da je dana 26. decembra 2019.godine, u popodnevnim časovima, u Ulici Alekse Šantića, ubio Dušanku Jocović iz bezobzirne osvete.

Kako je utvrdio sud, Dabović je, nakon što je Jocović raskinula sa njim dugogodišnju emotivnu vezu, došao iz Herceg Novog u Novi Sad. Sastali su se 25. decembra i ona mu je saopštila da se oseća srećno i da prema njemu nema emocija. Sutradan ju je sačekao ispred ulaza zgrade u kojoj je živela. Sa sobom je imao nož, dužine 33 centimetra, sa oštricom dužine 19 centimentara.

Osuđeni ubica je pokušavao da joj otme mobilni telefon, da bi je potom napao, udario šakom i posekao nožem. Nakon toga joj je zadao ubodne rane u predelu vrata i grudnog koša.

"Oštećena je oko desetak minuta trpela bolove jakog intenziteta koji prevazilaze uobičajene bolove, od kojih je oštećena preminula", naveo je Viši sud.

U saopštenju se podseća da je Dabović osuđen i da je 25. decembra u popodnevnim časovima u objektu kladionice "Liman", uperivši nož u radnicu, oduzeo dnevni pazar i prisvojio ukupno 11.300 dinara nakon čega se udaljio sa lica mesta, čime je počinio krivično delo razbojništvo.

Podsetimo da je Dabović dobio drugu kaznu doživotnog zatvora koja je izrečena u Srbiji nakon promene Krivičnog zakonika 2019. godine. Prvi je na doživotnu robiju osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče zbog otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša.

(021)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.