Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšeno više osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovine ljudima - | K-013 Portal

Uhapšeno više osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovine ljudima

trgovina ljudima, hapsenje

Nakon višemesečne istrage, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala,

Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su članove kriminalne grupe J.S (1971) J.S (1996) i M.Ž (1996) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo trgovina ljudima.

Kako se sumnja, članovi navedene kriminalne grupe su u periodu od decembra 2014. do oktobra 2021. godine, na teritoriji Srbije, koristeći teške životne prilike četrdesetdvogodišnje osobe sa invaliditetom, eksploatisali ga u vidu prosjačenja, govoreći mu da kao član porodice treba da joj doprinosi. On je bio u obavezi da, bez obzira na vremenske prilike, prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji i dnevno preda osumnjičenima minimum 100 evra.

Eksploatacijom žrtave trgovine ljudima, članovi kriminalne grupe, na mesečnom nivou, kako se sumnja pribavljali su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe.

Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih pronađeno je i priveremeno oduzeto 650 evra, 18.000 dinara , kao i više mobilnih telefona.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.