Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VIDEO: Ogroman požar u Kineskom tržnom centru gase i helikopteri, čule se i eksplozije - | K-013 Portal

VIDEO: Ogroman požar u Kineskom tržnom centru gase i helikopteri, čule se i eksplozije

kineski trzni centar, pozar, blok 70

Šezdeset dva vatrogasca sa 18 vozila, kao i dva helikoptera MUP-a gase požar u Kineskom tržnom centru u Bloku 70 u Beogradu. Prema dosadašnjim informacijama nema povređenih.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je za RTS da su na terenu trenutno 62 vatrogasca sa 18 vozila, a da su po naređenju ministra unutrašnjih poslova na teren upućena i dva helikoptera.

Jedan helikopter je ispustio već vodu i znatno oborio temperaturu, rekao je Čaušić.

Ukazao je da vatrogasci pokušavaju sa zadnje strane da spasu deo centra i da preseku požar, a problem predstavljaju visokogorive materije koje se tamo nalaze.

"Za svega par minuta vatrogasci su stigli na lice mesta, ali zbog te gorive materije se već rasplamsao požar", rekao je Čaušić. Ukazao je da su uzrok eksplozija koje su se čule plinske boce iz restorana brze hrane koji se tu nalazi.

Apeluje na građane da ne prilaze jer time direktno ugrožavaju svoj život. U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da je dojava za požar u Kineskom tržnom cenru u Jurija Gagarina stigla u 6.57 časova.

U požaru 2021. godine izgoreo je najveći deo tržnog centra u Bloku 70, a ispred samog centra postavljeni su privremeni kontejneri. Predviđeno je da 80 odsto zakupaca svoje radnje preseli preko puta Bloka 72, gde se gradi novi kineski tržni centar i ugovori za zakup su već potpisani.

MUP: Lokalizovan požar u Kineskom tržnom centru

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova lokalizovali su požar koji je rano jutros izbio u Kineskom tržnom centru u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu.

Prema dosadašnjim informacijama, nema povređenih osoba.

U intervenciji učestvuje 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila, dok su pripadnici Helikopterske jedinice sa tri helikoptera u 37 naleta izbacili ukupno 71 tonu vode.

Dogašivanje požara je u toku.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS