Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VOICE: Načelnik komunalne milicije u Zrenjaninu hapšen sa huliganima u Đenovi - | K-013 Portal

VOICE: Načelnik komunalne milicije u Zrenjaninu hapšen sa huliganima u Đenovi

nacelnik komunalne milicije u zrenjaninu

Novoimenovani načelnik Odeljenja komunalne milicije u Zrenjaninu Nemanja Malinić bio je u grupi uhapšenih huligana koji su 12. oktobra 2010. u Đenovi izazvali prekid fudbalske utakmice između reprezentacija Italije i Srbije, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Te večeri u Đenovi utakmica je prekinuta, jer je deo navijača Srbije ubacivao baklje i dimne bombe na teren, sekao zaštitne mreže, čupao stolice, palio zastave Albanije i pogrdno skandirao.

Dva dana nakon utakmice, Malinić je bio u autobusu u kojem su italijanske vlasti deportovale grupu navijača sa svoje teritorije.

Njega i još 16 huligana srpska policija je dočekala na graničnom prelazu Kelebija i uhapsila, javili su tada mediji u Srbiji, uz tvrdnju da je ta grupa navijača bila najekstremnija na stadionu.

„Današnji načelnik zrenjaninske komunalne milicije bio je u Đenovi u grupi huligana zbog čijeg divljanja je utakmica prekinuta, ali nije bio obuhvaćen krivičnim postupkom u toj zemlji. On je sa grupom huligana deportovan u Srbiju“, potvrdio je za VOICE policijski izvor.

Prema njegovim rečima, nema sumnje da je reč o Nemanji Maliniću, čije ime i prezime je tada objavilo nekoliko dnevnih listova u Srbiji, a koji je u vreme hapšenja na Kelebiji imao 27 godina, što su takođe tada objavili mediji.

Prema pisanju medija, Malinić i grupa navijača iz njegovog autobusa proveli su 48 sati u policiji, a po isteku policijskog pritvora saslušani su kod istražnog sudije.

Malinić i veće grupe navijača koji su se tih dana vraćali sa utakmice u Italiji uhapšeni su na različitim graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom. Prema pisanju medija, u Đenovi je od 663 registrovanih navijača iz Srbije 207 njih prošlo kroz krivičnu evidenciju.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da za veliki broj navijača koji su bili u Đenovi postoje podaci u krivičnoj evidenciji i da policija one za koje postoji potreba zadržava na informativnim razgovorima.

U Italiji se postupak vodio protiv osmorice navijača iz Srbije zbog izazivanja nereda na utakmici i opiranja prilikom hapšenja. Četvorica su osuđena i odmah deportovana za Srbiju, dok je preostalima izrečena zatvorska kazna.

Najdužu kaznu, u trajanju tri godine i tri meseca, dobio je Ivan Bogdanov, jedan od vođa navijača Crvene zvezde. Bogdanov je kasnije 14. oktobra 2014. bio odgovoran i za prekid fudbalske utakmice između Srbije i Albanije u Beogradu.

Nemanja Malinić je do kraja marta bio zamenik sekretara Skupštine grada Zrenjanina, a 1. aprila imenovan je na novu funkciju. Prethodno je podneo ostavku na pređašnju funkciju, što je Skupština grada prihvatila na sednici koja je održana dan kasnije.

Rođen je 1983. godine u Novom Sadu, a diplomirao je na privatnom Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u istom gradu. U njegovoj biografiji se navodi da je zaposlen u Gradskoj upravi Zrenjanina od 2008. godine i da je član Srpske napredne stranke.

Aktuelna načelnica Gradske uprave u Zrenjaninu je Nemanjina majka Jasmina Malinić. Komunalna milicija je organ koji joj je direktno podređen kao jedno od 11 osnovnih organizacionih celina koje su u sastavu Gradske uprave u Zrenjaninu.

Zaposleni u Gradskoj upravi sa kojima je VOICE kontaktirao rekli su da se Jasmina Malinić trenutno nalazi na godišnjem odmoru i da će uskoro otići u penziju.

(Beta, Voice)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.