Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vojni sindikat Srbije: Krivična prijava oficiru zbog ometanja sindikalnog delovanja - | K-013 Portal

Vojni sindikat Srbije: Krivična prijava oficiru zbog ometanja sindikalnog delovanja

vojni sindikat srbije, krivicna prijava

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da je Višem javnom tužilaštvu u Nišu podneo krivičnu prijavu protiv potpukovnika M. M, komandanta jedne jedinice nivoa bataljona, u sastavu RV i PVO, zbog krivičnog dela „zloupotreba službenog položaja“.

U saopštenju se navodi da je krivična prijava podneta jer je ovaj oficir 17. januara ove godine, „potpuno umišljajno zloupotrebljavajući službeni položaj komandanta i grubo kršeći Ustav Srbije“, pozivao na razgovor članove Vojnog sindikata Srbije, koji su mu potčinjeni i od njih tražio da se isčlane iz tog sindikata.

Dodaje se i da je krivična prijava podneta jer je M. M. „pretio indirektno licima koja rade na određeno vreme da im od toga zavisi da li će im biti produženi ugovori o radu, a ostalima da će trepeti određene sankcije u službi ukoliko ne postupe po ovom njegovom zahtevu“.

„Vojni sindikat Srbije, upoznao je sa ovim slučajem ministra odbrane od kojeg je tražio da u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, uspostavi red i zakonitost. Iz izvora u vrhu Ministarstva odbrane, Komande RV i PVO, i VBA, potvrđeno nam je da je ovakvo kriminalno postupanje od prijavljenog oficira inicirano i traženo od strane Vojno bezbednosne agencije (VBA), linijom komandovanja“, navodi se u saopštenju.

Vojni sindikat Srbije ocenjuje da je „ovaj napad vrhunac ponižavanja, dekonspiracije, kompromitacije i obesmišljavanja te nekad elitne vojne službe bezbednosti, koji je očigledno još jedan propali pokušaj ućutkivanja i gašenja poslednjeg bedema odbrane Vojske Srbije i prava njenih pripadnika“.

„Zbog toga ovom prilikom tražimo i od predsednika Republike, koji je ujedno i Komandant Vojske Srbije, da kod svojih potčinjenih vojnih komandanata obezbedi bespogovorno poštovanje Ustava i zakonitost u radu i da ne dozvoli da oni ponovo budu zloupotrebljeni i da po nalogu nesposobnih i bahatih pripadnika VBA, čine najteža krivična dela, a Srbiju vraćaju u vreme Golog Otoka“, navodi se u saopštenju.

Vojni sindikat Srbije je optužio VBA da „već neko vreme vodi obradu i tajnu operaciju“, naveo je da su dokumentovali sve oblike perfidnih pritisaka koje su vršili čak i prema članovima porodica sindikalnih predstavnika, što će, kako je najavio, takođe biti dostavljeno pravosudnim i drugim državnim i međunarodnim institucijama.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS