Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠAC: Uhapšen haker koji je oštetio platformu za platni promet za 1.8 miliona dinara (VIDEO) - | K-013 Portal

VRŠAC: Uhapšen haker koji je oštetio platformu za platni promet za 1.8 miliona dinara (VIDEO)

haker, vrsac, hapsenje

Policija je uhapsila muškarca (33) zbog sumnje da je putem računarskih zloupotreba pribavio više od 1.800.000 dinara, saopštio je MUP Srbije.

Haker se sumnjiči da je to radio od decembra 2023. do danas.

Tereti se za „pravljenje i unošenje računarskih virusa, neovlašćeni pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka“ i za „računarsku prevaru“.

Sumnjiči se da je u više navrata zloupotrebio jednu platformu za platni promet i za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist, veću od 1.800.000 dinara, dodaje se u saopštenju. 

Uhapšen je u saradni MUP-a, Policijske stanice Vršac, Višeg javnog tužilaštva i Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal.

Policija je pregledom računara i računarske opreme koje je koristi pronašla dokaze o izvršenju krivičnih dela, stoji u saopštenju.

Osumnjičenom P. M. će biti određeno zadržavanje do 48 časova i biće priveden Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS