Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za krađu testova male mature godinu dana zatvora - | K-013 Portal

Za krađu testova male mature godinu dana zatvora

kradja testova male mature

Viši sud u Beogradu osudio je na godinu dana zatvora mašinistu roto štampe I.S. povodom optužbi da je ukrao testove iz matematike za malu maturu za 2019. godinu. Osuđen je za krivično delo povreda tajnosti podataka.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i I.S. imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu.

Branilac I.S. Dimitrije Ilić najavio je da će se sigurno žaliti na ovu presudu.

„Presuda nije rezultat dokaza, već duboko ukorenjenog rituala da je svaki okrivljeni unapred kriv. Zbog toga ćemo se žaliti, jer ovakva odluka ne bi smela da opstane“, rekao je Ilić Tanjugu.

I.S. je tokom suđenja negirao krađu testa iz štamparije, tvrdeći da je uzeo samo jedan prazan beli papir kako bi ga upotrebio umesto toalet papira, nakon što mu je pozlilo.

Optužnicom se tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari, ali je osuđen samo da prvo delo.

Zbog toga se može očekivati i žalba tužioca, koji je sudu predložio da I.S. osudi na duplo veću kaznu od izrečene – od dve godine zatvora.

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je preko sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni putem društvene mreže „instagram“ delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Tokom suđenja utvrđeno je da na snimku sa kamere iz objekta fali 20 minuta materijala, a saslušani svedoci nisu umeli da objasne kako i zbog čega.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA N Fashion Cinestar 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city