Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zbog silovanja maloletnice 20 godina zatvora i posebne mere - | K-013 Portal

Zbog silovanja maloletnice 20 godina zatvora i posebne mere

silovanje maloletnice, zatvor

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je osudio na 20 godina zatvora Janiku Kovača zbog silovanja maloletnice i izrekao mu niz posebnih mera za tzv. pedofile, koje će se primenjivati nakon što odsluži kaznu.

Ovom presudom od novembra prošle godine potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Novom Sadu, saopštio je taj sud.

Posebne mere su mu izrečene u skladu sa Zakonom o sprečavanju vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima (Marijin zakon).

To su: obavezno javljanje policiji i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica, obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta i ustanova, obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta, boravišta ili radnog mesta i obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo.

Od početka sudskog postupka do kraja javnost je bila isključena radi zaštite interesa maloletnika, podseća sud, pa detalji ovog slučaja nisu poznati.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.