Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prodaje Hondu CX500, novac uplaćuje za lečenje malog Olivera - | K-013 Portal
honda cx500, oliver pal gajodi

Prodaje Hondu CX500, novac uplaćuje za lečenje malog OliveraNemanja Ugrešić oglasio je na svom Twitter prodaju njegovog motora Honda CX500, a kako navodi novac od prodaje će uplatiti za lečenje Olivera Pal Gajodija koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Podelite ovu objavu kako bi je što više ljudi videlo.

Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa dva ipo meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. I sada se nalazi u bolnici, na respiratoru.

Oliveru su neophodna sredstva za lečenje u inostranstvu, za genetsku terapiju, medikamente i medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.