Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Igor Vuković: KK Dinamo Pančevo - | K-013 Portal

Igor Vuković: KK Dinamo Pančevo

igor vukovic, grupa, kk dinamo pancevo

Dolazi novo vreme za Pančevo. GRUPA je izabrala svoj pozitivan pristup i nekonvencionalno društveno delovanje na lokalnom nivou.

Građani su reagovali takođe veoma pozitivno, pružajući nam veliku podršku. Ipak, takav pristup ne znači bezličnost, bezidejnost i kalkulisanje. Naprotiv! Jasno i javno predlažemo rešenja čijim usvajanjem i primenom Pančevo može samo da napreduje. Predlozi GRUPE su veoma konkretni, pogađaju u srž i iz korena menjaju društvenu paradigmu našeg grada. Karakterno, programski i bez kalkulisanja!

Jedan od takvih predloga jeste promena sportske politike, odnosno osnivanje SD Dinamo Pančevo kao nosioca čitavog sporta u Pančevu. Podtema ovog čitavog koncepta jeste oslobođanje Košarkaškog kluba Dinamo. Godinama zatočenog u kandžama funkcionera bez sportskih rezultata, opredeljenih samo za što veći profit i lični interes. KK Dinamo je skupo platio svoje zemljište na Keju, iako je od njega trebalo da zaradi. Sada se tamo umesto igranja košarke, peku jagnjići i prasići. Ko je odgovoran? Svi znamo već 30 godina.

Košarka u Pančevu nalazi se na najnižim granama od svog postanka, kada su se pančevačke devojke i momci okupljali, te prve košarkaške korake činili na terenu u Narodnoj baši i u dvorištu Gimnazije.

Devojčice u našem gradu košarkom mogu da se bave samo do početka srednje škole, dečaci takođe "nestaju" u kadetskom i juniorskom uzrastu. Treneri rade neprijavljeni, "na crno", članarine su preskupe, a klupska sportska oprema obavezna da se kupi, uz cenu koja u sebi sadrži ogromne marže. Pripreme od 7 dana su izuzetan udar za svaku porodicu. Šta može da se uradi za 7 dana, zna svako ko se bavio bilo kojim sportom. Nekada se na pripreme išlo i po dve nedelje.

Roditelji su nezadovoljni. Bez mogućnosti izbora prepušteni su trenutnom stanju, dok deca sa prvim sazrevanjem shvataju sistem i u velikom broju napuštaju košarku. Zar nije apsurdno da se u "gradskim" klubovima koji dobijaju ogroman novac iz budžeta plaćaju članarine, oprema i pripreme!?

Zato je vreme da se kaže dosta. KK Dinamo kao gradski klub mora da bude vesnik svih pozitivnih promena u pančevačkom sportu. Novac svih građana trebalo bi usmeriti na razvoj uslova za rad i dostupnost košarke svim društvenim kategorijama umesto što služi plaćanju stranih igrača koje niko ne gleda.

Novo vreme podrazumevaće oslobođen KK Dinamo. Otete gradske terene vratićemo građanima. Budžet kluba će se koristiti za besplatno treniranje, dostojanstven rad trenera i stvaranje što boljih uslova za trening. Pančevo je krcato bivšim igračima, funkcionerima i trenerima koji jedva čekaju da pristupe ovom projektu. Mnogi od njih su nekada igrali za Dinamo, a što je najvažnije to su ljudi koji vole košarku. Vole Pančevo. Stvari su vrlo jednostavne. Verujemo u dobru konkurenciju budućeg Dinama sa ostalim klubovima koji su u ovih 30 godina isrpeli blizu milijardu dinara (plus članarine) iz budžeta. Očekujemo da će uspeti od tog novca da izgrade makar jednu "balonku", odnosno da će se razviti pozitivna konkurencija između gradskog Dinama i privatnih klubova.

Verujemo u besplatno treniranje, ponosne trenere Pančevce, upravu kluba sačinjenu od bivših košarkaša, funkcionera i trenera. Verujemo u domaćinsko poslovanje.

Dogodine u Pančevu. KK Dinamo.

Komšija, ne partija!



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS