Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Otvoreno pismo antikorupcijskog aktiviste Siniše Jankovića građanima i građankama Vojvodine - | K-013 Portal

Otvoreno pismo antikorupcijskog aktiviste Siniše Jankovića građanima i građankama Vojvodine

otvoreno pismo, sinisa jankovic, pancevo

I ove godine na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, obraćam se javnosti Vojvodine sa informacijom da Skupština AP Vojvodine nije oformila Pokrajinsku antikorupcijsku komisiju (PAK) što je trebala da uradi još septembra 2019. godine.

Kako sam prošao složenu proceduru za izbor člana PAK-a, svake godine postavljao sam pitanje pokrajinskoj administraciji: da li je PAK izabrana, ako nije zašto nije, i kada će biti izabrana. Dobijaom sam formalni odgovor, da komisija nije izabrana. Ujedno sam ohrabrivao tadašnjeg predsednika Skupštine AP Vojvodine da učini ono to je u njegovoj nadležnosti kako bi se PAK osnovala. Na žalost borbe protiv političke korucoje, a na sreću političke korupcije PAK do danas nije izabrana.

Logično je postaviti pitanje, ko je odgovoran što PAK nije izabrana? Ko je odgovoran što građanke i građani Vojvodine godinama trpe sve veću štetu koju im pričinjava politička korupcija? Ko to u Vojvodini daje podstrek političkoj korupciji, umesto da se protiv nje bori?

Želim da građanke i građani Vojvodine znaju da je pokrajinska vlast odgovorna za stanje političke korupcije u Vojvodini, kao i da je svojim nečinjenjem tačnije odbijanjem da osnuje PAK daje vetar u leđa političkoj korupciji, koja godinama hara Vojvodinom pretvarajući je u pustaru, pri čemu je potpuno zaštićena.

Sve to može da se kaže i za brojne jedinice lokalnih samouprava u Vojvodini, među kojima je i grad Pančevo.

Ohrabrujem sve građanke i građane Vojvodine, posebno pokrajinske funkcionere da nađu snagu i hrabrost i da se bez odlaganja suprotstave korupciji u borbi protiv političke korupcije u Vojvodini.

Ja i organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja iz Pančeva čiji sam predstavnik, nastavljamo sa borbom i protiv korupcije u borbi protiv političke korupcije, takođe stojimo na raspolaganju svim pozitivnim društvenim snagama koje su opredeljene za borbu protiv političke korupcije jednako u Vojvodini kao i celoj Srbiji.

Ovo otvoreno pismo u potpunosti podržava Institut za istraživanje korupcije Kareja, koji će za zahvalnošću prihvatiti svaku podršku, ali od svog cilja neće odustati i ako podrška izostane.

Mnogo antikorupcijskih pozdrava iz Pančeva

Građanski antikorupcijski aktivista Siniša Janković iz Pančeva

Podržano od Institut za istraživanje korupcije Kareja



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS