Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Otvoreno pismo gradonačelniku grada Pančeva, Aleksandru Stevanoviću - | K-013 Portal

Otvoreno pismo gradonačelniku grada Pančeva, Aleksandru Stevanoviću

otvoreno pismo,a na svilar, kacarevo

Poštovani gradonačelniče našeg grada Pančeva,

Obraćam Vam se kao meštanin jednog od tri naseljena gradska mesta grada Pančeva.

Potpuno izuzimajući svoj lični politički stav, koji je moja lična stvar, želim da dođem do nekih uvida, pre svega zbog izbora koji nam predstoje, zbog sebe i zbog svih ostalih građana, koji nemaju dovoljno informacija o tome na koji način će naš grad biti vođen ukoliko Vas opet izaberemo za gradonačelnika.

Ono što se plasira ovih dana kao kampanja ima veze sa svim, osim sa našim gradom, a pogotovo nema veze sa naseljenim mestima, ni gradskim ni seoskim, a 02.juna se ipak održavaju lokalni izbori, zar ne?
Kampanju vodite svuda, samo ne tamo gde tražite da budete podržani.

U Kačarevu, najlepšem selu Južnog Banata (oprostićete mi na ovoj subjektivnosti, ali meni je moj sokak najlepši, i lično imam nameru da ga takvim i očuvam kao pojedinac), vodimo ljute borbe, a sa čim ste, od mene lično, upoznati na sastanku u novembru 2023.

Ako se ne sećate, a i lokalni mediji su pisali o tome, dali ste nam niz rešenja i obećanja za sve probleme koje smo Vam tom prilikom izneli.

Ako se ne sećate, sve je počelo Predlogom plana za sanaciju i unapređenje rada lokalnog JKP Kačarevo, koji nema apsolutno nikakvu odgovornost ni pravnu ni materijalnu, nad divljim smetlištem, koji ste iz statusa uređene deponije uveli u status divljeg smetlišta.

Ako se ne sećate, pomenutim predlogom je dato niz mera koje smo definisali kao građani, u javnom dijalogu. Sve definisane mere ste uzeli u razmatranje i dali rešenja i predloge u skladu sa mogućnostima gradske uprave.

Ako se ne sećate, tom prilikom je rečeno sledeće:

1.Početkom godine (2024.) će smeće skupljati kamion iz JKP Higijena Pančevo sa odnosom na regionalnu deponiju.

2.Postavljanje video nadzora na smetlištu

3.Pojačan inspekcijski nadzor

4.Postavljanje hidrata za brzu intervenciju gašenja požara( to pitanje je ostalo otvoreno zbog tehničkih uslova postavljanja).

4.U periodu do 3 god. potpuno uklanjanje smetlišta

5.Razmatrana mogućnost obezbeđivanja 2.500 kanta za smeće za domaćinstva i postavka kontejnera na bitnim frekventnim lokacijama.

7.Razmatrana inicijativa za povratak akcije "April mesec uređenja Kačareva".

Pored ovih, iz Vaših usta izrečenih misli I ideja, ponudili ste nam I pomoć oko rešavanja još većeg problema koji Kačarevci imaju, a to je narušavanje uslova življenja od strane svinjarske farme koja se nalazi u naseljenom mestu, a koja, prema izveštaju poljoprivrednog inspektora, ima kapacitet od 10.000 grla u turnusu.

Od trenutka našeg sastanka, novemra 2023. u Kačarevu se desilo sledeće:

-imali smo Pihtijadu

-imali smo Etno dane

-imali smo Deda Mraza

-koncert Nade Popez

-nekoliko radionica u organizaciji Doma omladine

Dragi gradonačelniče, ovo pismo sada dobija malo neformalniji ton, ali sa namerom da do Vas doprem kao ljudsko biće, roditelj i neko ko ima volje i namere da svoj potencijal usmeri na razvoj zajednice u kojoj živim sa svojim najbližima i svojim prijateljima.

Da li mislite da, bez bilo kakve reakcije posle pomenutog sastanka uopšte zaslužujete podršku iz Kačareva? Ako je odgovor da, molim Vas, čime? Jel postoji neki plan, sa realnim vremenskim odrednicama i merljivim indikatorima, koji nama, građanima, mogu da daju ideju o tome šta možemo da očekujemo od onih koji uporno traže da ih biramo? Ako postoji takav jasan plan, zašto nam nije predočen?

Pre nego što dam zaključak, moram da Vam kažem još jednu stvar: ja se nisam okomila ni na Vas ni na Vašu političku opciju, nužno Vas ovom prilikom „izazivam“ da nam date informacije, jer je Vaša politička opcija jedina, od pet lista za Odbornike Skupštine grada, koja ima Kačarevce na istoj. Mi kao meštani očekujemo da će ti odbornici braniti naše interese, iako nema apsolutno nikakve logike da prvo biramo odbornike pa članove Saveta mesnih zajednica, ali to je sada druga tema.

U nadi da će ovo pisanije doći do Vas, predloženih odbornika sa Vaše liste i svih građana koji treba da naprave izbor 02.juna, te da ćete nam dati inpute za šta se uopšte mi opredeljujemo, šaljem Vam ovaj podsetnik, i želje za fer borbu 02.juna.

Kačarevka
Ana SvilarPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.