Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Plaćamo osvetljenje 1. klase, a dobijamo mrak - | K-013 Portal

Plaćamo osvetljenje 1. klase, a dobijamo mrak

osvetljenje, ulicna rasveta, pancevo

Pančevo plaća svetiljke 1. klase za osvetljenje grada, a dobili smo svetiljke nepoznatog porekla, smanjenog osvetljaja.

Svetiljke nam isporučuje firma Balkan light, osnovano 17.06.2020. samo za tu namenu, a ima samo 1 zaposlenog.

Cena svetiljke sumnjivog porekla je 430e, a oko 450e je svetiljka prve klase Schreder Ampera. (cenu „naše“ svetiljke, i isporučioca, možemo videti u novoj Javnoj nabavci za Ulicu Dimitrija Tucovića)

Razliku u osvetljaju možemo videti na novom putu Beograd – Pančevu, kod šljunkare, na mestu spajanja gradske deonice i deonice Puteva Srbije. Putevi Srbije su ugradili Schreder-ove svetiljke, a Balkan Light svetiljke sumnjivog porekla. Očigledna je razlika, a cena je gotovo ista.

Bila je priča da će se gradsko osvetljenje popraviti, samo da zamene sve svetiljke, i podesi upravljanje razvodnih ormana. Prošlo je to vreme, svetiljke su brzinski postavljenje, niko nije ni pomislio da proveri nivo osvetljaja. Svetlosno zagađenje je svuda, ali partnerima je bitno da samo nekako svetli.

Rekonstrukcijom ulica, ugrađuju se neadekvatni stubovi javnog osvetljenja, i montiraju se neodgovarajuće svetiljke. Takvim postupkom se sledi nestručna zamena svetiljki, kako bi ostao isti nivo osvetljaja starih i rekonstruisanih ulica.

Kako smo za svetiljke Ampera mogli da dobijemo veoma kvalitetno osvetljenje, sa dugim životnim vekom, ovako plaćamo preskupo nekvalitetne svetiljke, gde se isporučiocu svakako isplati da ih menja u garanciji.

Kvalitet „naših“ svetiljki je lošji i od svetiljke Philips DigiStreet, koja je skoro duplo jeftinija od Schreder Ampera svetiljke.

Privatni partnerti Gradske vlasti su napravili veliki poslovni ugovor, a Pančevo je po ko zna koji put stavljeno u drugi plan.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS