Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slobodan Rora Damjanov: Ako veruješ u nešto zašto pristaješ na manje? - | K-013 Portal

Slobodan Rora Damjanov: Ako veruješ u nešto zašto pristaješ na manje?

slobodan rora damjanov, pancevo, autorski tekst, licni stav, grupa pancevo

Nije to tajna, godinama ne odlazim u Halu na Strelištu. Zašto? Iz razloga, što tamo ne vidim, ali bukvalno, ni jednog jedinog Pančevca, kako nastupa za neki od klubova u srpskim elitama. Pa, jel to normalno?

Još ću konkretnije, rizikujući da pokvarim idilu ljudima i svima koji su nešto i neko u RK Dinamo, jer, koliko vidim iz medija, žuto-crni su izborili plej-of, i mogu, čak, do titule. Mada, svi znamo, gde će ona na kraju plej-ofa završiti (čitaj Vojvodina) . Šta mi je na umu? Pre nekoliko godina, isti taj klub, igrao je SEHA-a ligu. Pomalo nespremno je ušao u veliki projekat, ali, ispostavilo se, sasvim solidno, čak, vidno bolje, izašao je iz te priče. Ne, nije mi na umu plasman, već celokupan utisak, kako je to izgledalo, s obzirom na brzinu delovanja, da se svi resursi uključe u organizovanje utakmica u Pančevu, te kako su se svi ponašali na terenu i van njega, kad se igralo u: Belorusiji, Slovačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji. Bio sam deo te priče, zato sada pišem o tome. Javnost je znala sve detalje, dvorana u gradu na Tamišu nije zvrjala prazna. Još bitnije, igrali su momci iz Pančeva, trener je bio naš, a ostatak ekipe, više godina na okupu, smatrali smo ih Pančevcima. Još ranije, mnogo decenija unazad, šta tek da pričam. A, šta je ovo?

Jel neko stvarno misli da ovaj narod zanima bilo kakva titula, u bilo kom sportu? Evo, neka se neko osmeli i izađe na ulicu i pita: nabroji pet najbolje plasiranih rukometnih timova Srbije u ovom trenutku. Šta mislite, šta će da se desi? Istina, da svet to uopšte ne zanima. Titule su postale paravan za nepotreban trošak. E, sad, da poentiram, a gde su naša deca? Zašto nema naše dece, u našem Dinamu? Znam, naravno da znam odgovor. Nema dece Rora, šta se praviš naivan. A, ja ću svima vama koji tako misle da poručim, da dam besplatan PR-Stvarajte, ne kupujte.

Kad, kao nekad, bude u timu, ne mislim samo na RK Dinamo, bez obzira u kojoj se ligi takmiči, više Pančevaca, odgajanih u lokalnom klubu, biće pune tribine, znaćemo ko je, kad i zašto osvojio titulu. Ovako, osim želje pojedinaca da zadovolje punoletnu dokolicu, kao i druge potrebe (zna se to) sve drugo je velika opsena. Pažljivo čitajte, nemojte da me kudite kako samo kritikujem. Rešenje sam vam ponudio i to besplatno. Za početak.

Dok liberalni elitisti vladaju Srbijom, a na lokalu, kao pokušavaju da prate, nema nikoga sa sigurnom privrženosti, da raskine i raskrinka tu nelogičnost. Plaćaš nizašta. Da je ovde karakter pre znanja, ili da idu ruku pod ruku, sve bi bilo drugačije. Ovako, sve naopako.

Da zaključim. Svi u sportskom Pančevu žive od i iz lokalnog budžeta. Da li je iko spreman od elitista, da se suoči sa činjenicom, a dobro zapamtite, to vreme samo što nije, da toga, makar u toj meri, neće više biti. Ko će ostati u klubovima od dosadašnjih prvaka ( ko od angažovanih igrača) a ko pobeći glavom bez obzira, kad bude morao sam da finansira nešto u šta „veruje“? Nisam prorok, niti iz ovog pisanja nekome hoću da se zamerim, samo na vreme upozoravam. Ne budite, ne sledite, moćnog dizajnera jeftine stvarnosti. Ako je Pančevo grad sporta-vratite ga sugrađanima i videćete, mame, tate, braću, sestre, kumove, prijatelje, kako hrle da vide svoju decu. Neka vam folklor ( pančevački Kudovi) uvek bude na pameti. A, elita, Super, truper, duper, kako se sve nazivaju( namerno ne želim da stavljam imena kockarnica) neka sačeka da lokalna mladost, postane zrelost.

Praštajte i dobra vam sreća!



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS