Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DA LI VAS PRISLUŠKUJU? Saznajte da li ste pod prismotrom - | K-013 Portal

DA LI VAS PRISLUŠKUJU? Saznajte da li ste pod prismotrom

Prisluškivanje telefona

Ukoliko sumnjate da neko prisluškuje vaš telefon, evo nekoliko načina pomoću kojih možete to da proverite.

Ako pokušate da isključite telefon, ali pozadinsko osvetljenje još dugo gori ili telefon ne može da se ugasi, moguće je da vas prisluškuju. Uz pomoć virusa, hakeri daljinskim putem upravljaju mobilnim telefonom, pa ne bi bilo loše osluškivati i povremeno proveravati neke čudne pojave, zvukove i osvetljenja. 

Jedan od znakova da vam se smartfon prisluškuje, jeste i ako primetite da je vruć, iako stoji negde van dometa vaših ruku. Ukoliko je osetna toplotna razlika, to znači da je podložan nekoj aktivnosti.  Da biste proverili da li ste pod prismotrom, ukucajte *#06#, nakon čega će se pojaviti IMEI kod, koji je sličan bar-kodu. Otvorite podešavanja telefona, potražite opciju status ili u pretragu ukucajte IMEI. Ako su poslednje dve cifre jednake kao u prethodnom kodu, to znači da vas ne prisluškuju. Ako se vaši brojevi razlikuju, to znači da ste bili, ili ste još pod nečijom lupom.

Ostali znakovi da vas neko prisluškuje:

— baterija na vašem uređaju se brzo troši;

— dok razgovarate, u pozadini čujete nepoznate, čudne zvukove;

— telefon se sporo gasi;

— distorzija glasa — dok razgovarate, povremeno čujete vlastiti glas u pozadini;

— telefon se čudno „ponaša“, sam otvara aplikacije. 

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.