Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Još 127 miliona hakovanih naloga ponuđeno na Darkvebu - | K-013 Portal

Još 127 miliona hakovanih naloga ponuđeno na Darkvebu

hakeri

Samo nekoliko dana posle objavljivanja vesti da je 620 miliona hakovanih internet naloga oglašeno za prodaju na Darkvebu, delu interneta ozloglašenom zbog nezakonitih aktivnosti, pojavio se još jedan kontingent ličnih podataka ukradenih od osam kompanija.

"Tehkranč" i "Forbs" pišu da se radi o 127 novih hakovanih internet naloga koje opet prodaje ista osoba ili više njih, skrivajući se iza imena "gnosticplayers", a tražena cena je 14.500 dolara u bitkoinima, što je niža cena nego prethodna.

Oglas je u međuvremenu uklonjen, kao što je učinjeno i za oglas za prodaju prve kolekcije podataka kako bi se izbeglo da previše ljudi kupi iste hakovane naloge.

Navodi se da se izgleda u novom slučaju radi o ozbiljnijem narušavanju privatnosti, pošto je kod prethodnog kontingenta kupac morao sam da dešifruje lozinke iz izmešane mase, dok se po tvrdnji "gnosticplayers" među hakovanim podacima već nalaze lozinke i brojevi pasoša.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.