Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RIJEČKI KARNEVAL: Sjajna zabava koju nikako ne smete propustiti na početku 2019 godine - | K-013 Portal

RIJEČKI KARNEVAL: Sjajna zabava koju nikako ne smete propustiti na početku 2019 godine

Peto godišnje doba je mnogima u Rijeci ujedno i najomiljenije u godini. Naravno, radi se o karnevalskom dobu koje stvara jednu zaista posebnu atmosferu.

Riječki karneval počinje 17. januara i traje sve do 06. marta, a evo nekih od značajnijih datuma koje svaki pravi karnevalista mora već sada znati.

18.01.2019. Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa grada

Izbor Kraljice Riječkog karnevala već je tradicionalno uvodni događaj, kad se bira najšarmantnija predstavnica koja će učestvovati u svim javnim prezentacijama Riječkog karnevala. Ova manifestacija svake godine predstavlja izazov brojnim karnevalskim grupama koje kandiduju svoje predstavnice za “Zlatni plašt” i laskavu titulu Kraljice karnevala. Osim poznavanja karnevalske tradicije, devojke se moraju dokazati šarmom i duhovitošću, plesnim i pevačkim umećem, a lepota u ovom slučaju nije prednost…

16.02.2019. Dečja karnevalska povorka

Dečja karnevalska povorka je karnevalski događaj u kojem učestvuju najmlađe generacije kada hiljade mališana u raznobojnoj povorci preplavi riječki Korzo. Bezbrojni likovi iz bajki i najlepša stvorenja iz mašte toga su dana glavna atrakcija Riječkog karnevala zbog kojih dolaze brojni posetioci iz celog sveta.

23.02.2019. Carnival Snowboard Session

Carnival Snowboard Session je međunarodno takmičenje snoubordera, jedinstveno po svojoj snežnoj stazi koja se nalazi tek nekoliko metara od mora. Carnival Snowboard Session je postao tradicija i prepoznatljiv događaj koji u Rijeku privlači mnoge ljubitelje ovog sporta i dobre zabave. Za organizaciju ovog događaja šleperima se doprema 100 kubika snega. Nakon celodnevnog takmičenja i svečane dodele nagrada, Carnival Snownoard Session završava koncertima i after partijem s raznovrsnim muzičkim programom.

03.03.2019. Međunarodna karnevalska povorka

Međunarodna karnevalska povorka je kruna karnevalskih svečanosti. Takmičenje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, parada stotine alegorijskih kola i hiljade maski iz Hrvatske i inostranstva. Međunarodna karnevalska povorka je smotra tradicionalnih i urbanih karnevalskih grupa, koje se svojom maskom osvrću na aktualne društvene događaje.

Detaljnije o manifestaciji možete pogledati na njihovom sajtu www.rijecki-karneval.hr .

Karnevalisti iz Rijeke su rado viđeni gosti na našem Internacionalnom karnevalu u Pančevu, u kome učestvuju već 16 godina. 

(A. Simić / Fiuman.hr)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.