Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Vrbasu oboren svetski rekord u broju ispečenih palačinki - | K-013 Portal

U Vrbasu oboren svetski rekord u broju ispečenih palačinki

Palacinke za Ginisa

Manifestacija "Kuvari velikog srca" održana je u nedelju, 5. maja, na platou CFK u Vrbasu, a okupila je veliki broj kuvara, dece i omladine, kao i ostalih posetilaca, sa ciljem pružanja pomoći i podrške deci sa problemima u razvoju.

Oboren je svetski rekord u broju ispečenih palačinki. Više od 15 hiljada, međutim, čeka se verifikacija Ginisove komisije.

Manifestacija je održana uz prisustvo oko 150 kuvara iz Italije, Rusije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i dece sa posebnim potrebama.

Takođe, manifestaciji su prisustvovali i studenti Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije i đaci srednje škole "Svetozar Miletić" iz Novog Sada.

U okviru manifestacije održan je i kulturno-muzički program, a s obzirom da je ceo događaj humanitarnog karaktera, višak hrane biće narednog dana doniran narodnoj kuhinji, Gerontološkom centru i socijalno ugroženim porodicama iz opštine Vrbas.

TOS navodi da je taj događaj veoma značajan za turizam Srbije i promociju gastronomije, a ima za cilj, kažu, i najavu dvodnevne manifestacija koja će se održati sledeće godine u Beogradu uz učešće Chefs-a sa Mišelin zvezdicama iz celog sveta.

Manifestacija "Kuvari velikog srca" je podržana od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističke organizacije Srbije, a pokrenuta je prema inicijativi glavnog kuvara Ljubice Komlenić, glavnog kuvara Daniela Mikšića, osnivača "MultiArt - Vozači velikog srca" Borisa Bjelovića i Diega Toskanija koji je osnivač organizacije "Chefs for life".

(rtv, tanjug)

Tags:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.