Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SPEKTAKL U NAJAVI: Dva dana karnevalske fešte u Pančevu 21. i 22. juna (FOTO) - | K-013 Portal

SPEKTAKL U NAJAVI: Dva dana karnevalske fešte u Pančevu 21. i 22. juna (FOTO)

Karneval Pancevo

Tamo gde se Tamiš uliva u Dunav, na obali gde se čuju tambure, na vratima Banata, stasalo je Pančevo, prestonica pivarstva, starih zanata, centar moćne industrije, grad sa dugogodišnjom tradicijom i kulturom – grad karnevala.

Pančevo ima tradiciju karnevala koja datira iz 19.veka. 

Karneval Pancevo

Internacionalni karneval u Pančevu je međunarodna manifestacija od velikog značaja za Republiku Srbiju koja predstavlja različite kulture i karnevalske tradicije iz celog sveta. Kao najveća gradska manifestacija i prvi međunarodni karneval u Srbiji, održava se u organizaciji udruženja ''Prijatelji Pančeva'', pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine. Ova manifestacija postala je turistička atrakcija koju poseti više od 100.000 posetilaca.

Karneval Pancevo

Pančevo se nalazi na karnevalskoj mapi sveta sa ovom značajnom evropskom manifestacijom koja je perjanica karnevala u Srbiji, kao prvi član iz Srbije – Federacije evropskih karnevalskih gradova ( FECC ) od 2004. godine i Evropski karnevalski grad.

Karneval Pancevo

Ove godine, 21. i 22. juna, Pančevo otvara vrata grada za Internacionalni Pančevački karneval. Otvaranje karnevalskih svečanosti u Pančevu počinje kada gradonačelnik Pančeva tradicionalno predaje vlast i ključeve grada maestru karnevala, što simbolično označava da gradom tih dana vladaju karnevalisti.

Karneval Pancevo

Sve se pretvara u veliki karnevalski podijum i ceo grad živi pod maskama. Počinju dani ludovanja i svako ko poseti Pančevo u vreme karnevala zabavlja se uz atraktivan i bogat program, šou performanse karnevalskih grupa i muzičke koncerte.

Karneval Pancevo

Kulminacija događaja je velika međunarodna karnevalska povorka koja prolazi kroz centar Pančeva sa oko 2.000 učesnika iz 10 zemalja. Mažoretkinje, bras orkestri i karnevalske grupe vladaju srcem grada. Muzika i ples su sastavni deo karnevalskih grupa. Karneval nije samo maskiranje – to je proslava života.

Karneval Pancevo

Doživeti karneval u Pančevu je iskustvo koje se ni sa čim ne može uporediti, naboj pozitivne energije i radosti.

Pogledajte šta vas sve očekuje u okviru ovogodišnjeg programa OVDE.

Karneval Pancevo

Karneval Pancevo

Karneval Pancevo

Karneval Pancevo

Karneval Pancevo

Karneval Pancevo

Karneval Pancevo

Karneval Pancevo 2018



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.