Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Humanitarna akcija u Pančevu - Božić u CineStaru za mališane bez roditeljskog staranja - | K-013 Portal

Humanitarna akcija u Pančevu - Božić u CineStaru za mališane bez roditeljskog staranja

Deca i mladi iz Doma za nezbrinutu decu „Spomenak” proveli su zabavno praznično popodne u pančevačkom CineStar bioskopu uz projekciju filma „Božić kod Kuperovih".

Na poziv Uprave novootvorenog bioskopa deca su imala priliku da osete praznični duh, uživaju u kokicama, sokovima i svim pogodnostima najsavremenije eXtreme sale i neponovljivog bioskopskog iskustva sa 5 zvezdica.

„Osoblje Cinestara nas je prijatno iznenadilo i ulepšalo nam je početak 2016.godine. Sama izgradnja ovog velikog bioskopa je već tokom leta izazvala veliku radoznalost kod naše dece i osvojila njihova srca u želji da što pre posete ovaj bioskop” - rekla je direktorka Doma Tanja Lukić i dodala:

Ova deca imaju veliko srce i jedan pogled na njih vraća nadu da je svet ipak lepo mesto. Zahvaljujući ljudima dobre volje, kao i svima onima koji na dnevnom nivou rade sa njima, njihove šanse da napreduju u životu se povećavaju. Mi se svakodnevno trudimo da doprinesemo njihovom razvoju, kako bismo im stvorili uslove za bolju i sigurniju budućnost. Bioskop svakako predstavlja lepšu stranu svakodnevice i jedan je od značajnog segmenta njihovog društveno-kulturnog života. Iskreno se nadam da je ovo danas samo početak jedne lepe saradnje CineStara i našeg doma, a sve za dobrobit naše dece.“

Zoran Savić, direktor Blitz CinaStara za Srbiju, istakao je da su vrata CineStar multipleksa uvek otvorena za decu bez roditeljskog staranja i izrazio veliko zadovoljstvo na prilici da bude domaćin mladim gostima iz „Spomenka“.

„Mnogi naši sadržaji posvećeni su upravo najmlađima. Cilj današnje akcije je bio da deci grada Pančeva koja nemaju mogućnosti, pružimo u ove praznične dane isto zadovoljstvo i uživanje u bioskopu kao onima koji to mogu i koji su već naši posetioci. Drago nam je što možemo makar simbolično da pomognemo lokalnoj zajednici i radujemo se već najavljenoj novoj poseti“ – istakao je Savić.

Dom „Spomenak“ zbrinjava decu i mlade od sedam do 26 godina, bez roditeljskog staranja, kao i decu sa smetnjama u razvoju. Ova ustanova prepoznatljiva je po neverovatnoj energiji i trudu njenih zaposlenih da deci pruže vaspitanje, ljubav i finansijske uslove koji će im nadomestiti ono što im nedostaje.

U okviru doma „Spomenak“ postoji i prihvatilište - kratkotrajan smeštaj dece i omladine kojoj je on hitno potreban, a u okviru kojeg se obezbeđuje smeštaj, hrana i primena zdravstvenih mera do iznalaženja trajnijeg rešenja od strane nadležnog organa starateljstva. Deca iz prihvatilišta su takođe u potpunosti uključena u redovne aktivnosti Doma i pružaju im se podjednake mogućnosti adaptacije, obrazovanja, kreativnog angažovanja, kao i deci na stalnom smeštaju u Domu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.