Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održano “Veče Jelenka” - | K-013 Portal

Održano “Veče Jelenka”

Planinarsko društvo “Jelenak” iz Pančeva večeras je održalo svoje tradicionalno “Veče Jelenka” koje je ujedno i Godišnja skupština društva, kada se sumiraju utisci i rezultati iz stare, predstavljaju planovi za novu godinu, ali i dodeljuju priznanja najvrednijim članovima.

Tokom 2015. godine “Jelenak” je organizovao više od 40 akcija, sa oko 2.500 učesnika i 560 pređenih kilometara. Na početku druženja Sanja Trajkoska je okupljene fotografijama provela kroz sve aktivnosti iz 2015. godine, a Milan Glumac je izneo nekoliko najznačajnijih ostvarenja.

- Veoma su značajni rezultati u okviru treking lige u kojoj smo ove godine, posle četiri godine učestvovanja, ekipno zauzeli prvo mesto, imamo zlato u muškoj i zlato u ženskoj konkurenciji takođe. Posebno bih izdvojio uspone na Moračke planine i Volujak. Volujak je bio veoma zahtevan uspon, gde smo prešli visinsku razliku od 1.800 metara u samo jednom danu, rekao je Glumac.

On je dodao da je kruna ovogodišnjih aktivnosti bila manifestacija “U bojama ruja” koja je ove godine okupila više od 1.700 učesnika.

Jonike Žeravljev je predstavio plan aktivnosti za 2016. godinu u okviru kog se već od 23. januara kreće sa jednodnevnim akcijama.

- Imaćemo najviše jednodnevnih akcija i ove godine, uglavnom ćemo ih organizovati nedeljom. Visokogorske akcije tradicionalno su rezervisane za letnji period, a u realizaciji akcija pomoći će nam i novi licencirani vodiči. Novo u ponudi “Jelenka” od ove godine su i akcije koje smo nazvali najlepši vidici Srbije u okviru kojih ćemo obići Kablar, Uvac, Miroč, Klisuru reke Vratne, Taru, najavio je Žeravljev.

U “Jelenku” se uspešno razvija i biciklistička sekcija u okviru koje će se tokom naredne godine pažnja posvetiti i cikloturizmu (posećivanju različitih mesta biciklom). Milan Janić koji vodi ovu sekciju saopštio je da će od naredne godine na sajtu biti najavljivane biciklističke ture nekoliko dana unapred, a planirana je i biciklistička tura kroz Istočnu Srbiju.

Mladen Janić, predsednik Društva “Jelenak” rekao je da će 2015. godina biti upamćena po lepim uspesima, za narednu godinu je sačinjen ambiciozan plan, ali je on obećao da će sve najavljene akcije biti sprovedene.

Na kraju druženja dodeljene su zahvalnice najistaknutijim članovima “Jelenka” u 2015. godini.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.