Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Skočio sa visine od 7.500 metara bez padobrana (VIDEO) - | K-013 Portal

Skočio sa visine od 7.500 metara bez padobrana (VIDEO)

Američki padobranac Luk Ajkins postao je prva osoba koja je skočila iz aviona na visini od 7.500 metara i bez padobrana se spustila na zemlju. Luk koji ima 42 godine skočio je iz aviona nad rančem u Simi Veleju u Kaliforniji, a njegov poduhvat uživo je pratila Fox televizija.

Ako se pitate kako je moguće da neko preživi takav skok bez padobrana, odgovor leži u ogromnoj sigurnosnoj mreži u koju treba da upadne.  Luk je najpre obećao producentima da će nositi padobran za svaki slučaj, ali je skinuo opremu neposredno pre skoka iz aviona. Ovakvo kršenje dogovora moglo bi da ima velike posledice, ali još nije poznato da li će trpeti neke sankcije.  Ipak, on kaže da bi mu oprema samo otežala situaciju.

Neposredno nakon skoka iz aviona, Ajkins je nosio bocu s kiseonikom, a odbacio je čim je došao do dovoljno gustog dela atmosfere. Iskočio je sa još trojicom padobranaca, koji su mu pravili društvo u vazduhu do jedne tačke, posle koje je pad nastavio sam.

Ukupno je njegov skok trajao dva minuta. Ajkins iza sebe ima više od 18.000 skokova, a bio je i kaskader za neke scene u filmu "Ironman 3".

Pogledajte taj skok:


(B92)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.