Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 6.BUDI: Mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule - | K-013 Portal

6.BUDI: Mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule

Knjiga za decu „Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule” Snježane Akrap Sušac i Feodore Gubaš Štifanić predstavljena je u ponedeljak, 13.juna, na dečjem odeljenju Gradske biblioteke Pančevo. Osim autorki, o slikovnici je govorila i nakladnica Biserka Vranić („Medit”, Pula) kao izdavačica ove slikovnice a moderator događaja bio je umetnički direktor BUDI-ja, Branislav Radovanović. Učenici prvog razreda OŠ „Bratstvo – jedinstvo” recitovali su pesme iz knjige.

Ilustracije za ovu knjigu nastale su u saradnji s polaznicima hrvatske nastave u Kotoru i Tivtu koju je vodila profesorka Ana Šarčević i u osnovnoj školi “Veli Vrh” u Puli na časovima slobodnih aktivnosti iz likovne kulture pod vodstvom profesorke Roberte Weissman Nagy.

Ideja je nastala kada smo prvu slikovnicu „Mala zb(i)rka priča” predstavljali na prošlom BUDI – ju, kada su nas iznenadila deca iz škole „Bratstvo – jedinstvo”, i učiteljica Snežana Đorđević koja je pripremila igrokaze temeljene na našim pričama i pesmama. I tako smo došle na ideju da sledeća naša slikovnica bude saradnja između nas odraslih i dece koja će ilustrovati slikovnicu – otkriva Feodore Gubaš Štifanić.

Spisateljice vešto okupiraju pažnju mališana svojim pričama i pesmama.

Inspiracija su mi same reči. Igre reči su jako interesantne, pa na njima temeljim svoje pesme – kaže Snježane Akrap Sušac.

Slikovnica „Mic po mic – mickasta spajalica Boke Kotorske i Pule” uvrštena je u katalog hrvatskih izdanja za djecu i mlade u sklopu predstavljanja Hrvatske na međunarodnom Sajmu dječje knjige u Bologni 2015. godine.

M. Manić



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.