Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Austrijski ambasador u Pančevu povodom Bijenala - | K-013 Portal

Austrijski ambasador u Pančevu povodom Bijenala

Ambasador Austrije u Beogradu Njegova Ekselencija dr Johannes Eigner (Johan Ajgner) posetio je grad Pančevo povodom 17. Bijenala umetnosti, koje je u toku i održava se od 15. septembra do 15. oktobra u našem gradu.

Ambasadora je u Gradskoj upravi dočekao član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar, kao i Marijana Kolarić, selektorka Bijenala umetnosti i direktor Kulturnog centra Pančevo Nemanja Bogdanov.

Na pitanje o nastavku saradnje sa Pančevom i šta očekuje da će videti, kao neko ko je ljubitelj savremene umetnosti ambasador Austrije kaže:

– Pogledao sam katalog izložbe i došao sam da vidim slike, objekte i čuveno Bijenale. Mi imamo dugu saradnju sa Pančevom, sa Kulturnim centrom. Austrijski kulturni forum podržava manifestacije i ubeđen sam da ćemo to i nastaviti. Srbija, Beograd i Pančevo imaju vrlo bogat kulturni život, to bi trebalo da bude i neki zaštitni znak i mi želimo da doprinesemo tome, rekao je Ajgner.

Ambasador nije prvi put u Pančevu, imao je prilike da bude na otvaranju Muzeja pivarstva, bio je u Narodnom muzeju, a sigurno će, kaže, još češće dolaziti u ovaj lepi grad.

Nakon Gradske uprave, delegacija je obišla gejtove Bijenala umetnosti i centar grada.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.