Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website BAVANIŠTE: Grupa građana podnela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog nelegalne seče šume - | K-013 Portal

BAVANIŠTE: Grupa građana podnela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog nelegalne seče šume

seca sume, bavaniste, krivicna prijava

Grupa građana podnela je krivičnu prijavu protiv NN lica zbog, kako navode, neovlašćene seče šume, krađu posečene drvne građe i ogrevnog drveta, kao i uništavanje životne sredine u Bavaništu, saznaje portal K-013. 

"Intervencijom kod šumskog inspektora, utvrdili smo da ne postoji dozvola od istog za seču šume na pomenutim parcelama, da je šumski inspektor dostavio rešenje o zabrani seče, te da je takva aktivnost nelegalna i protivzakonita", navodi se.

Oni su aktivnost NN lica prijavili nadležnim policijskim organima, koji su izašli na teren ali nikoga nisu zatekli i od tada nemaju informacije o počiniocima.

bavaniste suma2

"Grubo uništavanje životne sredine, sečom šume stare više od 100 godina, smatramo kao ekološkom katastrofom i zbog toga smo podneli krivičnu prijavu kako bi vinovnike pronašli i kaznili po zakonu", dodaju za K-013.

Grupa građana samoinicijativno je organizovala čuvanje spornih parcela, kako bi sprečila eventualni nastavak radova koja će trajati sve dok se vinovnici ne pronađu.

bavaniste suma3

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu potvrdili su za K-013 da su dobili krivičnu prijavu.

"Na osnovu podnete krivične prijave formiran je predmet i nadležnoj Policijskoj upravi je dostavljen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u kojem je naloženo sprovođenje opsežnih provera u cilju prikupljanja materijalnih i nematerijalnih dokaza radi otkrivanja učinioca i konkretnih okolnosti pod kojima se događaj odigrao", rekli su na K-013 Online iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS