Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Besplatno merenje šećera u PANČEVU u subotu 26. novembra - | K-013 Portal
besplatno merenje secera, big pancevo, pancevo

Besplatno merenje šećera u PANČEVU u subotu 26. novembraPovodom novembra, meseca borbe protiv dijabetesa, 26. novembra u Pančevu, na otvorenom parkingu u okviru šoping centra Big Pančevo, od 9 do 16 časova, biće postavljenja „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“.

Svi građani će u ordinaciji moći besplatno da izmere svoj nivo šećera u krvi i obave konsultacije sa zdravstvenim radnicima o prevenciji, kontroli i lečenju dijabetesa. Osim toga, oni građani kojima se ustanovi visok nivo glikemije, a time i rizik od obolevanja od šećerne bolesti, na poklon će dobiti aparat za merenje šećera u krvi kako bi mogli da nastave i sami kod kuće da prate svoje stanje, preventivno deluju i spreče moguće komplikacije dijabetesa.

Pančevo je jedan od 15 gradova u Srbiji, u kojima se sprovodi ovaj projekat sa ciljem skretanje pažnje javnosti na važnost redovne kontrole nivoa glukoze u krvi kao najbolje prevencije u borbi protiv dijabetesa, jer se procenjuje da će do 2030. godine svaka deveta osoba na svetu bolovati od neke vrste ove bolesti.

Projekat se realizuje uz podršku lokalne samouprave i Dijabetološkog saveza Srbije, a pokrenula ga je austrijska kompanija Med Trust koja je i obezbedila specijalizovano vozilo za pokretnu dijabetološku ordinaciju.
Nakon Pančeva, pokretna ordinacija nastavlja svoj put i u druge gradove u Srbiji, evo spiska i ostalih gradova:

26. novembra - Pančevo - Šoping centar Big Pančevo

28. novembra - Sombor - Kralja Petra Prvog

29. novembra - Odžaci - Knez Mihaila /Bač - Maršala Tita

30. novembra - Vrbas - Trg Nikole Pašića / Srbobran - Trg Slobode

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.